“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICAȘTIRI BUZAU

NESIMȚIRE ROȘIE | Fiu de “scrof” PSD-ist din Buzău își construiește supermarket în jurul unui stâlp de înaltă tensiune. Terenul a fost oferit chiar de tatal său, primarul din Mărăcineni!

Caz scandalos in care sunt implicati un primar PSD si fiul lui: situatia de la Crevedia nu este nici pe departe un fapt singular in Romania.

magazin cu stalp electric Maracineni 1 610x425 1

De aceasta data este vorba despre primarul din comuna buzoiana Maracineni, Constantin Dumitru, care i-a vandut fiului sau in anul 2013 un teren al primariei, pentru a construit pe el un supermarket.

Faptul ca pe acest teren se afla si un stalp de electricitate de inalta tensiune nu a dseranjat, se pare, pe nimeni, astfel incat astazi supermarketul este functional si sute de oameni isi fac aici cumparaturile, ignorand pericolul – studii efectuate in ultimele decenii au demonstrat ca riscul imbolnavirii de leucemie si alte boli grave este mult mai ridicat la persoanele care traiesc in apropierea stalpilor de inalta tensiune.

Supermarketul a fost construit chiar in jurul stalpului, desi in Ordinul 239 pe 2019 se specifica foarte clar ca este interzisa realizarea de constructii la o distanta mai mica de 37 m de stalpii de inalta tensiune de 110 kilovolti.

Reamintim ca in 2013 Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat existenta unui conflict de interese de natura administrativa in cazul lui Constantin Dumitru, primar al Comunei Maracineni, judetul Buzau. Mai precis, acesta ar fi incheiat cu fiul sau un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, fapta pe care ANI o interpreteaza ca fiind o incalcare a legislatiei in vigoare.

Potrivit ANI, primarul Constantin Dumitru a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de reprezentant al comunei Maracineni, judetul Buzau, a incheiat cu fiul sau un contract de vanzare-cumparare teren in suprafata de 1.184 mp., situat in comuna Maracineni, in valoare de 8.402 Euro. Fiul primarului a fost, anterior incheierii contractului, declarat castigator al licitatiei organizate de catre Consiliul Local al Comunei Maracineni.

”Astfel, primarul Constantin Dumitru a incalcat dispozitiile articolului 75 din Legea nr. 393/2004, potrivit carora „Alesii locali au un interes personal intr-o anumita problema, daca au posibilitatea sa anticipeze ca o decizie a autoritatii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru sot, sotie, rude sau afini pana la gradul al doilea inclusiv […]” si dispozitiile art. 76 din Legea nr.161/2003, potrivit carora „Primarii […] sunt obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie, in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I […]”.”, se arata intr-un comunicat de presa al ANI din 2013.

Vezi si – Nepotul lui Marcel Ciolacu, afaceri cu benzinarii. Declara un profit de doar 1.968 de lei, unchiul Ciolacu anunta masuri „de lupta contra evaziunii fiscale”

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.