NEPOȚII noștri VOR MURI într-o CATASTROFĂ PLANETARĂ! PREDICȚIA din 2012 se bazează pe ISTORIA ȘTIINȚIFICĂ a VIEȚII pe Pământ

Predicția îi aparține lui Thich Nhat Hanh, un călugăr budist vietnamez, poet, cărturar și activist pentru pace.

Thich Nhat Hanh a răspuns la întrebarea: Credeți că oamenii pot evita un colaps ecologic global sau că ne îndreptăm spre unul?

Thich Nhat Hanh: Federația Națională a Naturii sălbatice ne spune în fiecare zi că 100 de plante și specii de animale sunt pierdute prin despăduriri. Extincția speciilor are loc în fiecare zi. Într-un an, pot să existe 200.000 de specii care dispar. Asta se întâmplă; aceasta nu este problema viitorului.

Știm că acum 251 milioane de ani a existat deja încălzirea globală provocată de erupțiile vulcanice gigantice. Acestea au cauzat cea mai mare dispariție în masă din istoria planetei. Creșterea temperaturii cu 6 grade Celsius a fost suficientă pentru a distruge 95% din speciile vii.

Încălzirea globală s-a întâmplat acum 251 milioane de ani din cauza erupțiilor vulcanice și 95% din speciile de pe pământ au dispărut. Acum are loc o a doua încălzire globală. De data aceasta din cauza despăduririi și industrializării; de-a lungul a 100 de ani nu vor mai exista oameni pe planetă, în doar 100 de ani.

După dispariția a 95% din specii, pământului i-a luat 100 de milioane de ani pentru a restabili viața pe pământ. Dacă civilizația noastră dispare, va dura ceva timp pentru ca o altă civilizație să reapară. Când au apărut erupții vulcanice, dioxidul de carbon a creat efectul de seră. Asta a fost acum 251 milioane de ani.

Acum, acumularea de dioxid de carbon vine din propriul stil de viață și din activitățile noastre industriale. Dacă temperatura crește cu grade 6 grade, alte 95% din specii vor dispărea, inclusiv Homo sapiens. De aceea trebuie să învățăm să atingem eternitatea cu respirația noastră. Stingerea speciilor s-a petrecut de mai multe ori. Extincția în masă s-a întâmplat deja de cinci ori și aceasta este cea de-a șasea.

Conform tradiției budiste nu există naștere și nici moarte. După dispariție lucrurile vor reapărea în alte forme, deci trebuie să respirați foarte profund pentru a recunoaște faptul că noi, oamenii, putem dispărea în doar 100 de ani pe pământ. Trebuie să înveți cum să accepți acest fapt greu. Nu trebuie să fiți copleșiți de disperare.

Soluția este să înveți cum să atingi eternitatea în momentul prezent. Am vorbit despre mediul înconjurător ca și cum ar fi ceva diferit de noi, dar noi suntem mediul înconjurător. Elementele non-umane sunt mediul nostru, dar suntem mediul elementelor ne-umane, deci suntem una cu mediul.

Suntem mediul înconjurător. Suntem pământul și pământul are capacitatea de a restabili echilibrul și uneori multe specii trebuie să dispară pentru echilibrul restabilit. Poate inundații, poate căldura, poate aerul.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile