NENOROCIRE LA ANAF! Toți românii ar putea avea probleme mari!

Deși de la 1 noiembrie această lege ar trebui să intre în vigoare cei de la ANAF nu par pregătiți pentru a face față valului “Atunci când emiţi orice lege trebuie să fii pregătit de la A la Z”.

Potrivit legii care intră în vigoare de la 1 noimbrie toate casele de marcat din România ar trebui să fie electronice, dar sunt sute de mii de firme care nu au reuşit să facă acest pas.

În plus, nici Fiscul nu este pregătit să preia datele online şi din această cauză procedura raportărilor de la comerciant la ANAF va fi mai complicată şi presupune cheltuieli suplimentare pentru companii.

Citiți și:  ANAF scoate TUNURILE grele. Incep VERIFICARI masive

Casele de marcat eletronice sunt concepute să transmită instantaneu către ANAF toate încasările comerciantului. Numai că tocmai această instituţie nu e pregătită să preia datele, pentru că sistemul online încă nu este gata. Reprezentanţii Ministerului de Finanţe spun că sistemul online va fi funcţional abia când toate firmele vor avea aceste case de marcat moderne. Potrivit legii, termenul este 1 noiembrie, dar, potrivit Ministerului de Finanţe, ar putea fi prelungit până la finalul anului.

Traian Bichea, reprezentantul unei companii: “ANAF-ul nu este pregătit să preia datele de la noi, de la comercianţi. Şi noi suntem blocaţi. Noi trebuie să fim pregătiţi ca întotdeauna”, potrivit ştirileprotv.ro

Citiți și:  ANAF scoate TUNURILE grele. Incep VERIFICARI masive

Aproape 110.000 de firme şi-au instalat până acum case de marcat electronice, deşi potrivit legii peste 600.000 ar trebui să facă acest lucru. Cei care nu se conformează risca să primească şi 10.000 de lei amendă.

Fără un sistem informatizat, ca în alte state europene, România nu reuşeşte să colecteze taxa pe valoarea adăugată estimată. Diferenţa e uriaşă. Potrivit un studiu al Comisiei Europene, România pierde anual peste 6 miliarde de euro.

Vecinii bulgari şi-au informatizat sistemul de colectare şi transmit online datele de şapte ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.