Nelu Tătaru dă din casă. Se elimină declarația pe propria răspundere după 15 mai?


După data de 15 mai, se pare că vor scăpa de declarația pe propria răspundere doar o parte din români. Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a spus adevărul despre decizia luată de Guvern. De ce nu a fost eliminată declarația?

Potrivit ministrului, au existat mai multe discuții privind eliminarea declarației pe propria răspundere, însă, un lucru clar a fost că în interiorul localității aceasta va dispărea.

„Au fost mai multe discuţii. Era clar, în interiorul localităţii dispărea acea declaraţie. Ieşirile erau individuale, putând comasa până la trei persoane. Se păstrează distanţarea socială, masca se poartă în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Citiți și:  Tătaru EXPLICA: De ce România raportează un număr atât de mare de pacienți MORTI din cauza COVID-19

Pe stradă nu. (…) Ieşirile din localitate: au exista discuţii să se facă pe o responsabilizare a celui care pleacă, o declaraţie verbală”, a declarat Nelu Tătarau la Antena3.

De ce nu a dispărut declarația
În ceea ce privește decizia de a păstra declarația, ministrul a atras atenția că acest lucru a fost făcut pentru a resposabiliza populația, deoarece „atunci când scrii te gândeşti de şapte ori înainte dacă scrii”.

S-a luat totuşi decizia până la urmă să se facă pe declaraţie pe proprie răspundere, aceasta responsabilizând, declaraţie scrisă, considerând că atunci când scrii te gândeşti de şapte ori înainte dacă scrii, când ţi-o va cere cineva. Nu neapărat să-l ameninţăm cu o amendă sau cu altceva, dar responsabilizarea, după două luni în care am stat şi am avut răbdare, să însemne doar o hârtie în care ne responsabilizăm că mergem undeva”, a explicat Nelu Tătaru.

Citiți și:  Lovitură grea pentru Nelu Tătaru. E scos din joc!

Primim amendă?
Întrebat dacă lipsa declarației pe propria răspundere va duce la acordarea unei amenzi, ministrul a precizat că acest lucru nu a fost încă decis.

„Deocamdată nu s-a luat nicio decizie în acest sens”, a răspuns ministrul Sănătăţii.

Sursa; capital.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Urmareste canalul nostru de Telegram! Click aici.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile