Negrescu: Cele 7 minciuni rostite de Florin Cîțu în plenul reunit. News alert

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu îl acuză, miercuri, pe premierul Florin Cîțu, că a mințit în mod repetat în discursul din plenul reunit dedicat prezentării Planului Național de Relansare și Reziliență.

„Planul este pierdut precum scrisoarea din comedia lui I.L. Caragiale. Au citit o foaie dar nu ne-au arătat nimic. Mai sunt câteva zile până la depunerea planului și nu au fost în stare să prezinte opiniei publice nimic. Nici măcar nu ne-au spus cifrele complete. Au uitat să ne spună ce fac cu 5,5 miliarde de euro.

Minciunile din declarațiile Guvernului de la Parlament:

  • Au spus că prezintă planul dar nici măcar astăzi, nu au publicat documentul. Acesta nu este transparență.

  • Au spus că vor lua toți banii dar mecanismele de implementare nu permit acest lucru.

  • Au spus că politica lor de austeritate este cerută de la Bruxelles. Fals. Ei s-au dus cu un to-do-list. PNL-USR vor înghețarea veniturilor și creșterea taxelor.

  • Au spus că s-au dus să negocieze planul la Bruxelles deși planul nu e gata nici măcar acum.

  • Au spus că sprijină toate zonele din România dar fondurile sunt politizate, nu cuprind toate regiunile și ignoră mediul rural.

  • Au spus că sprijină economia dar au uitat să ofere granturi companiilor sau să sprijine IMM-urile afectate de pandemie. Au uitat de agricultură sau HORECA.

  • Au spus că autostrăzile finanțate trec Carpații dar tronsoanele finanțate nu cuprind acele porțiuni de drum.

Citiți și:  Cîțu BATE cu pumnul în masă: ASTA nu accept sub nicio formă

Realitatea este că niciun parlamentar prezent la ședință nu a văzut planul. Partidul Social Democrat se luptă pentru ca România să atragă cele 29,2 miliarde de euro dar nu poate susține planul guvernului pentru că este incoerent și nu oferă perspective de dezvoltare”, a scris Victor Negrescu pe Facebook.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!