Negocieri la sange. Jocuri de culise înaintea moțiunii: cum mută greii din PNL și PSD/ SURSE

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD se va vota, luni, 31 august. Până atunci, zilele sunt lungi, iar nopțile și mai lungi. În culise se numără bob cu bob și se negociază la sânge.

În tabăra liberalilor joacă cei de la USR și cei de la PMP. Aceștia vor boicota votul și nu vor intra în sală, măsura vizând 2 obiective: opoziția să nu facă cvorum și mai ales să nu existe parlamentari din arcul puterii care să voteze strâmb la moțiune, sub protecția anonimatului.

În tabăra PSD joacă cei de la Pro România și ALDE. Liberalii se laudă, pe la colțuri, că ar fi reușit să spargă frontul lui Victor Ponta, iar unii parlamentari de la Pro România vor fi ”bolnavi” luni și nu se vor prezenta la vot.

Pe această tablă de șah se negociază cu cei care pot înclina decisiv soarta moțiunii de cenzură: UDMR, minoritățile naționale și independenții. Cei de la UDMR vor negocia până în ultima secundă, decizia privind votul urmând a fi luată, luni, chiar înaintea moțiunii de cenzură. Din informațiile noastre, UDMR ar înclina spre tabăra guvernamentală, dar până luni mai sunt 2 nopți extrem de lungi, iar lucrurile pot lua o altă turnură.

În ceea ce îi privește pe deputații minorităților naționale, pentru unii dintre ei este ultima șansă să-și asigure un viitor, dacă nu vor mai candida pentru un alt mandat. Sursele noastre susțin că deputații minorităților naționale ar sări în barca guvernamentală, aceasta fiind poziția grupului la majoritatea moțiunilor de cenzură.

La cum arată situația la acest moment, moțiunea de cenzură are șanse destul de mici să treacă, însă negocierile continuă. Liberalii presează în zona opoziției și nu este exclus ca, până luni, să mai avem parte de anumite dezertări din grupul de opoziție.

Sursa: stiripesurse.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *