GENERAL

Razboiul din Ucraina. NATO intervine de urgenţă şi îl ameninţă pe Vladimir Putin: „Schimbă natura conflictului!”

Jmg9NDQwJmhhc2g9ZGZkMWViMjNhMDk0OGFlZmZlZGFjYzExMTdjMzY4YjE.thumb

Folosirea armelor chimice, de către armata rusă, în Ucraina ar schimba din temelii natura acestui conflict. Aceasta deoarece agenții chimici s-ar putea răspândi și dincolo de granițele Ucrainei și să afecteze țări din cadrul Alianței. Secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, a făcut o serie de precizări pe marginea acestui subiect, înainte de Summitul extraordinar al NATO, programat la Bruxelles.

Jens Stoltenberg a făcut mai multe declarații înainte de intrarea la Summitul extraordinar al NATO, programat să înceapă la organizată la Cartierul General al Alianţei din Bruxelles. La eveniment participă și președintele Statelor Unite, Joe Biden. Discuțiile vor viza agresiunea lansată de Rusia împotriva Ucrainei și măsurile pe care ar trebui să le adopte alianța în această situație.

Oficialul NATO a precizat, la o întrebare a jurnaliștilor, că folosirea armelor chimice în Ucraina ar schimba natura războiului. El a subliniat că în acest moment, nu se pune problema ca Alianța să trimită trupe militare pe teritoriul ucrainean.

„Orice utilizare a unor arme chimice, de către Rusia, în Ucraina, ar schimba natura acestui conflict și ar avea consecințe teribile la nivelul Europei și al întregii lumi. Ar presupune încălcarea legilor internaționale cu privire la război. Utilizarea armelor chimice presupune un risc de contaminare foarte ridicat, iar agenții chimici folosiți s-ar putea răspândi pe o rază mai mare decât teritoriul vizat. Aceștia ar putea ajunge și în țările din jurul Ucrainei, inclusiv în state membre ale NATO. De aceea nu vreau să speculez pe baza acestui subiect”, a declarat Jens Stoltenberg.

NATO ia măsuri pentru întărirea apărării
Potrivit spuselor sale, NATO intenționează să întărească forțele militare din statele de pe flancul Estic al Alianței, în Bulgaria, România, Ungaria și Slovacia. Subiectul este pe masă, la discuțiile din cadrul summitului extraordinar al NATO.

„Ne confruntăm cu cea mai serioasă criză de securitate din generația noastră. O vom aborda împreună, toți membrii Alianței. Amenințarea este adresată Ucrainei dar este și față de NATO și față de întreaga lume. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski se va adresa liderilor NATO, iar aceștia se vor concentra pe sprijinul pe care pot să-l acorde Ucraine. Este vorba despre ajutor militar si financiar pentru ca țara să se poată apăra în fața trupelor rusești”, a precizat secretarul general al NATO.

El a precizat că scopul reuniunii, la care participă și președintele Statelor Unite, Joe Biden, este de a adopta toate măsurile necesare pentru a-i proteja pe aliați în caz de război.

„Scopul reuniunii este să ne protejăm toți aliații, astfel că vom discuta despre sistemul de apărare pe termen lung. În Bulgaria, România, Slovacia și Ungaria vom întâri apărarea. Și mă aștepta ca liderii statelor membre ale alianței să ia măsuri pentru accelerarea investițiile în apărare. Să investească mai mult în industria de apărare”, a mai precizat Jens Stoltenberg.

Sursa: evz.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.