NATO: Acuzaţii istorice pentru Rusia şi China

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a lansat acuzaţii istorice în direcţia Rusiei şi Chinei, despre care susţine că au legat o alianţă menită să discrediteze aliaţii occidentali în actualul context al pandemiei de coronavirus.

Stoltenberg a menţionat fără ocolişuri că NATO a remarcat declaraţiile unor purtători de cuvânt ruşi şi chinezi conform cărora statele ce formează această alianţă sunt incapabile să gestioneze criză generată de coronavirus.

De asemenea, oficialul NATO a subliniat că propaganda ruso-chineză marşează insistent şi pe faptul că occidentalii nu sunt capabili să protejeze persoanele vârstnice, nu se sprijină reciproc şi sunt incapabili să opreascţ răspândirea virusului.

„Este greşit! Aliaţii din NATO acţionează împreună în combaterea actualei crize”, a fost reacţia consemnată deja în cărţile de istorie şi pe care Stoltenberg a lansat-o într-o declaraţie către presă.

Amintim că şi departamentele speciale ale Uniunii Europeană au criticat Rusia şi China într-un raport pe această temă, acuzând Moscova şi Beijingul că sunt sursa manipulărilor de tot felul care folosesc „ştiri false” sau „distorsionate”, „direcţionate către audienţe ample”.

Raportul UE se referă printre altele la „un impuls coordonat al surselor oficiale chineze pentru a nega orice culpă a Chinei pentru declanşarea pandemiei”; în plus, acesta se referă şi la promovarea din unele surse a teoriei conform căreia epidemia declanşată în oraşul chinez Wuhan ar avea legătură cu armata americană.

Documentul UE critică şi publicarea de către autorităţile chineze a unor anunţuri despre ajutoare medicale oferite de China altor state, împreună „cu sondaje efectuare în anumite ţări ce arată că China este percepută ca fiind mai utilă decât UE în lupta împotriva pandemiei”.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *