Nationalistii ucrainieni INTERZISI in peninsula separatista Crimeea

sectorul-de-dreapta-ucraina

Parlamentul din Crimeea, care recent a proclamat independenţa peninsulei rosofone de la Marea Neagră, a interzis marţi mai multe organizaţii naţionaliste implicate în protestele din Kiev şi vestul Ucrainei, care au dus la fuga din ţară a preşedintelui Ianukovici. Invocând “motive de securitate”, parlamentul din Simferopol, nerecunoscut de Kiev, a interzis partidul parlamentar Libertate (Svoboda), gruparea radicală “Sectorul de dreapta”, dar şi alte formaţiuni similare de dimensiuni mai mici.

Măsura vine pe fondul pregătirilor pentru referendumul din 16 martie privind alipirea Crimeii la Rusia. Dacă hotărârea de a adera la Rusia va fi susţinută de populaţie la referendum, peninsula de la Marea Neagră va fi declarată iniţial stat independent şi suveran. Ulterior, Republica Crimeea va adresa Moscovei oficial cererea de a fi inclusă în componenţa Federaţiei Ruse.

Citiți și:  Emanius - Voi n-ați fost cu noi în celule (versuri de Radu Gyr)

“Autorităţile din Crimeea fac tot posibiliul pentru a preveni infiltrarea extremiştilor în republică”, se arată în nota explicativă a parlamentului din Simferopol cu privire la interzicerea principalelor organizaţii naţionaliste ucrainiene pe teritoriul controlat de separatiştii ruşi. Sursa: FrontPress.ro

refe

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile