Nationalistii europeni vor monitoriza referendumul pentru alipirea Crimeii la Rusia

marine-moscova

Marine Le Pen în Moscova

Mai multe partide nationaliste din Europa, care de-a lungul anilor au manifestat pozitii eurosceptice si pro-Kremlin, au fost invitate zilele trecute să monitorizeze referendumul care va avea loc duminica in regiunea separatista Crimeea din Ucraina, care recent si-a declarat independenţa fata de Kiev si urmareste alipirea la Federatia Rusa. transmite FrontPress.

Printre formaţiunile invitate să monitorizeze scrutinul din Crimeea se numără Frontul Naţional din Franţa, Partidul Libertăţii din Austria, Partidul Libertăţii din Olanda sau Partidul Naţionalist Bulgar, format din foşti membri Ataka. Deasemenea au fost invitaţi să desemneze un grup de observatori pentru Crimeea şi liderii Interesului Flamand, un partid separatist parlamentar din Belgia. O parte din formaţiunile invitate au anunţat deja că nu vor trimite observatori în regiune, deşi au ţinut să menţioneze că nu îşi schimbă poziţia faţă de necesitatea unei apropieri între forţele identitare europene şi Rusia.

Referendumul din 16 martie privind alipirea Crimeii la Rusia este considerat ilegal de oficialii UE. Însă dacă hotărârea de a adera la Rusia va fi susţinută de populaţie la referendum, peninsula de la Marea Neagră va fi declarată iniţial stat independent şi suveran. Ulterior, Republica Crimeea va adresa Moscovei oficial cererea de a fi inclusă în componenţa Federaţiei Ruse.

nswp

LASA UN COMENTARIU