Nationalistii autonomi rusi se impotrivesc unirii cu Crimeea (FOTO)

014 (1)

În timp ce majoritatea formaţiunilor naţionaliste din Rusia susţin unirea cu regiunea separatistă Crimeea, în urma referendumului de duminică, există şi formaţiuni politice radicale la Moscova care condamnă implicarea Kremlinului în criza din Ucraina.

În acest sens, membrii organizaţiei “Voinţa poporului” au participat sâmbătă pe străzile Moscovei la un marş prin care aceştia au condamnat susţinerea de către Rusia a unirii cu peninsula de la Marea Neagră. Naţionaliştii autonomi ruşi au mărşăluit sub deviza “Libertate pentru naţiuni! Moarte imperiilor!” şi au fluturat pe lângă steagurile negre ale organizaţiei şi drapele ucrainiene.

În opinia naţionaliştilor autonomi, “Vladimir Putin se foloseşte de pretextul protejării etnicilor ruşi din Crimeea pentru a îmbogăţi şi mai mult casta lacomă a oligarhilor ruşi”.

Citiți și:  De ce Rusia este rea și de ce America e bună?

Delegaţia naţionaliştilor autonomi a reprezentat doar o mică parte din marşul de 50.000 de persoane, de diferite orientări ideologice, care au ţinut să iasă în stradă pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de politica Rusiei în privinţa Ucrainei. Sursa: FrontPress.ro

r1 r2 r3 r4 r5 r6 r7 r8

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile