GENERAL

MUTARE-surpriză a lui Bill Gates. Ce plan are miliardarul in Italia

image 2020 05 20 24006736 41 bill gates

Bill Gates, fondatorul Microsoft, promotorul vaccinurilor anti-COVID și deținătorul unei averi estimate la 125 de miliarde de dolari, a decis să își extindă portofoliul imobiliar prin achiziția unui palazzo (clădire somptuoasă) în Roma.

Gates dorește să transforme imobilul într-un hotel de șase stele prin intermediul companiei Four Seasons Hotels and Resorts, pe care o deține împreună cu prințul saudit Alwaleed bin Talal.

Ar fi primul hotel cu această clasificare din capitala italiană.

Four Seasons a plătit un avans de 21 de milioane de dolari din prețul de achiziție de 170 de milioane de dolari pentru Palazzo Marini, un complex din secolul al XVII-lea, situat la mică distanță de Fontana Trevi, relatează presa internațională, citând documente depuse la Primăria Romei.

Un purtător de cuvânt al Four Seasons nu a comentat imediat cu privire la planurile pentru Palazzo Marini.

Clădirea este format din patru blocuri separate și ocupă o parte a Pieței San Silvestro.

Cu câțiva ani în urmă, o mare parte a parterului a fost transformată într-un magazin Ikea.

Etajele superioare găzduiesc un restaurant pentru parlamentarii italieni.

Palazzo Marini, istorie sinuoasă
Construcția palatului a fost începută, fără a fi finalizată, de Gian Lorenzo Bernini în 1650.

De-a lungul secolelor, palatul a găzduit mai mulți nobili. A fost luat în posesie de Papa Inocențiu al XII-lea, care a transformat clădirea în sediul Tribunalului Pontifical.

Soarta sa a intrat într-un con de umbră după ce imobilul a fost vândut de dezvoltatorul imobiliar Sergio Scarpellini, în urma arestării sale din 2016, sub acuzația de luare de mită.

De la Scarpellini, palatul a ajuns în patrimoniul unui fond imobiliar, ca parte a unui pachet de proprietăți de 800 de milioane de dolari.

Compania lui Gates vrea să facă investiții de 120 de milioane de dolari în noul hotel de lux
Mai mulți dezvoltatori și-au arătat interesul față de acest complex, până când pandemia de COVID-19 a pus capăt, temporar, atracțiilor turistice din Roma.

Acum, Four Seasons plănuiește să cheltuiască 120 de milioane de dolari pentru renovarea clădirii, potrivit documentelor ce pot fi consultate la primăria din capitala italiană.

Hotelul de lux ar urma să aibă aproximativ 100 de camere, centru de conferințe, săli de sport și spa.

Four Seasons deține în prezent în portofoliu 122 de hoteluri și complexuri turistice și 48 de proprietăți rezidențiale în 47 de țări din întreaga lume.

Compania a anunțat în ianuarie că are în stadiul de planificare sau dezvoltare peste 50 de noi proiecte, inclusiv în Italia, Spania, China, Japonia, Columbia, Belize și SUA.

Sursa: antena3.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.