Musulmanii din Romania ameninta cu revolta: “Daca ne suparati, Dobrogea o sa fie un butoi cu pulbere”

Presa locală din Constanţa a relatat săptămâna trecută despre faptul că în anul şcolar 2014-2015 orele de religie islamică nu se vor mai preda în şcolile din oraş iar orele de limbă turcă vor fi înjumătăţite. Drept răspuns, membrii acestei comunităţi au început să ameninţe populaţia majoritară cu acţiuni violente.

„Eu atâta spun pentru cei care au ceva cu tătarii: dacă ne supăraţi, Dobrogea o să fie un butoi cu pulbere aşa că liniştiţi-vă”, este unul din multele mesaje de ameninţare postate la un articol pe această temă apărut în ziarul Ziua de Constanţa. „Trebuie să fie predată religia musulmană în şcoli, aşa a fost de sute de ani şi aşa va fi de acum înainte. Care este problema că se aude glasul imamului care cheamă lumea la rugăciune? Aşa cum suportăm clopotele, aşa va trebui să tolerăm şi chemarea musulmană la rugăciune. În Dobrogea până acum 200 de ani turcii şi tătarii erau majoritari”, comentează alt musulman anonim.

Citiți și:  Un neamț îndrăgostit de România s-a mutat la noi și s-a botezat ortodox. Thomas Sieber: Tineretul din Germania este extrem de stricat, foarte mulți au boli psihice și consumă droguri. În Germania, credința este ridiculizată

Cu toate acestea au existat şi voci mai ponderate. „Tătarii nu au treabă cu Turcia. Dobrogea este patria noastră, bunicii mei au murit în Al 2-lea Război Mondial pentru România. Eu sunt tătar şi îi doresc copilului meu o educaţie sănătoasă, nu mai suntem în comunism”, conchide un alt cititor.

„O întrebare de bun simţ: nu trebuie să fie relaţii de reciprocitate? În şcolile din Turcia se învaţă, cumva, religia ortodoxă şi limba română?”, se întreabă la rândul lui un român.

Ziua de Constanţa mai aminteşte despre o întâlnire între Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Muftiul Cultului Musulman din România, preşedintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, preşedintele Uniunii Democrate Turce din România şi inspectorul şcolar general Răducu Popescu, unde se va a discuta despre decizia Inspectoratului Şcolar ca din anul şcolar 2014-2015 orele de religie islamică să nu se mai predea în şcolile constănţene, iar orele de limba turcă să fie înjumătăţite.

Citiți și:  ROMÂNIA ESTE CONDUSĂ DE EVREI (VIDEO)

Islamul este urmat în România de circa 0,3 la sută din populația țării. Are are o tradiție de 700 de ani în Dobrogea, regiune care a fost provincie otomană aproape cinci secole. Cea mai mare parte din cei 67,566 de musulmani din România sunt suniți. 85 la sută dintre ei locuiesc în Județul Constanța.  Din punct de vedere etnic, cei mai mulți musulmani sunt tătari, urmați de turci și de alte comunități mai mici de albanezi și ţigani trecuţi la islam precum și de grupuri de imigranți din Orientul Mijlociu. Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

3 comentarii

  1. Religia lor o pot preda în continuare, nu văd care-i problema, dacă este religia lor? Însă predată facultativ, cum este predată și ceea Ortodoxă, iar însă despre limba turcă, aia n-ar trebui să fie predată pentru că noi suntem în România, și acei tătari sunt de cetățenie română, însă nu de cetățenie turcă.

  2. marcosmantis

    iar daca ne supara ei pe noi o sa-i dam la porci si atunci hales bules alah akbar lapte miere si x la patrat virgine (apropos femeile ce primesc in paradis dupa gandirea musulmana?) in paradis sau daca prefera doctoria lu' tepes – trau in teapa si mortu viu transformat in djin blestemat sa cutreiere toata eternitatea desertul deci iarasi hales bules baphomet pedofilul ucigas care ii prostea pe fraieri ca s-a suit pe iapa fermecata si a zburat pana la mec(l)a si retur mai repede decat s-a scurs apa (ma degraba trascaul) din ulciorul pe care l-a daramat cu mana (probabil de matol ce era).

  3. De ce pana acum nu a fost o problema si dintr-o data religia lor este tratata ca atare. Fiecare cu treaba lui. Nu luati exemplul altor tari, atat cat isi vad de treaba lor, lasati-i in pace sa-si vada de religia si traditiile lor. Nu au facut niciodata probleme in Romania, de ce cautati sa-i provocati ? E tot ce le-a ramas de la stramosii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.