A murit Mihail Kalasnikov, parintele mitralierei

Generalul rus Mihail Kalasnikov, parintele mitralierelor, a decedat luni, la varsta de 94 de ani.

Militarul suferea de inima si probleme intestinale, fiind internat de mai multe saptamani la sectia de terapie intensiva a clinicii din Ijevsk, din Republica Udmurtia (Federatia Rusa), transmite Russia Today.

Cauza oficiala a mortii urmeaza sa fie facuta publica dupa realizarea autopsiei.

Avand in vedere ca a fost o figura importanta pentru Rusia, Mihail Kalasnikov va avea parte de funeralii publice, organizate de administratia regionala. Data inmormantarii urmeaza sa fie facuta publica.

Generalul s-a nascut pe 10 noiembrie 1919, intr-un sat din regiunea rusa Altai, intr-o familie cu 19 copii si era veteran al celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Mihail Kalasnikov a intrat in armata la varsta de 19 ani, in 1994 a fost ridicat la gradul de general locotent si era cel mai decorat om in viata din Rusia. El era doctor in stiinte si tehnica si detinatorul a 35 de brevete de inventie.

A devenit cunoscut in lumea intreaga pentru proiectarea armelor de asalt AK-47, AKM si AK-74, care au fost botezate Kalasnikov, dupa numele sau. Acesta s-a apucat sa proiecteze armament in 1941, in perioada in care se recupera ca urmare a ranilor suferite in batalia de la Briansk.