“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

„Municipii de județ”. Impostoarea numită de PNL la șefia TVR

Ramona Saseanu captura Youtube 1

Probleme grave în studiile universitare ale noului director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, propusă de PNL, jurnalista Ramona Săseanu de la TVR-Craiova. Informațiile prezentate de aceasta public, pe site-ul TVR-Craiova sunt false, afirmă Evenimentul Zilei.

CE SUSȚINE EVZ:

Prima minciună: Cadre universitare din Universitatea București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării neagă că o persoană cu numele de Săseanu Ramona ar fi înscrisă în prezent la cursurile de masterat așa cum aceasta se prezintă pe site-ul oficial al TVR-Craiova.

A doua minciună: Săseanu se prezintă pe site-ul televiziunii ca fiind licenţiată a Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică a Universității de din Craiova. Exprimare care indică Universitatea de stat. Dar și absolventă a Facultăţii de Știinţe Economice din cadrul aceleiași Universităţi.

Fals. Potrivit CV-ului Ramonei Săseanu ajuns în Parlament cu ocazia nominalizării ei pentru funcție de șef interimar la TVR, aceasta a urmat în anii 2004-2007 cursurile Facultății de Drept și Administrație Publică a unei alte Universități decât cea amintită pe site-ul oficial al TVR. Respectiv, a urmat cursurile Universității “Spiru Haret” din Craiova. Universitate privată.

A doua Facultate amintită pe site-ul TVR nu este localizată în nicio Universitate
În ceea ce privește a doua facultate enunțată de Săseanu, Facultatea de Științe Economice, menționată pe site-ul TVR, în CV-ul ajuns în Parlament nu este menționată Universitatea căreia în aparține această facultate. În orice CV profesional pentru funcții publice se menționează explicit perioada de studii, Facultatea și Universitatea căreia îi aparține instituția. Dar și anul licenței! Sunt datele care confirmă veridicitatea studiilor urmate și care sunt enunțate în orice CV. Dar aceste date nu apar și în CV-ul lui Săseanu care a preferat o exprimare neclară.

În CV, Săseanu este “din 2020 până în prezent psiholog practicant autonom”
Ramona Săseanu este mai preocupată, în prezent, de domeniul psihologic decât de jurnalism. Pe CV-ul ei, Săseanu precizează că “din 2020 până în prezent este psiholog/psihoterapeut practicant autonom”. Și tot din 2020 până în prezent, viitoarea șefă interimară a TVR precizează în CV că deține un cabinet personal de Psihologie și că este specializată ca psihoterapeut și consilier în dezvoltare personală.

Filmul cu vrăjitoarea este dublat de emisiunea “Leacuri, Hapuri și Pilule”
Ca produse jurnalistice, Suseanu precizează în CV calitatea de realizator-prezentator al emisiunii “Panorama Minorităților”, ocazie cu care a intervievat-o pe vrăjitoarea Elena din Craiova, persoană cu care jurnalista are o relație veche de amiciție potrivit presei locale. Totodată, Săseanu a realizat și moderat și emisiunea “Leacuri, Hapuri și Pilule” care a fost difuzată și pe TVR3.

Ramona Săseanu-Moroșanu, validată luni de conducerea PNL pentru a fi numită director interimar al TVR, a picat în 2012 și 2013 două concursuri interne, potrivit unor documente obținute de G4Media.ro.

În 2012 a picat concursul pentru funcția de director al studioului teritorial Craiova cu nota 7, 5. Un an mai târziu Ramona Săseanu Moroșanu și-a încercat norocul la funcția de coordonator cu atribuții de producător executiv de știri, sport și programe la studioul din Craiova, deși admite singură în timpul examinării că până atunci a realizat emisiuni pe teme medicale. A picat și acest concurs.

G4Media.ro a obținut imagini de la audierea Ramonei Săseanu – Moroșanu din 2013. Din imagini rezultă că actuala propunere a PNL la funcția de director interimar nu cunoștea reguli elementare de campanie electorală, deși dorea să obțină un post de producător executiv în TVR. Tot atunci le-a vorbit membrilor comisiei de examinare, spre deruta unora, despre ”municipii de județ”.

Ramona Săseanu: Avem o mare problemă, în orașele mari, muncipii de județ, așa cum știți acoperim șapte județe.

Membru al comisiei: Iertați-mă, nu cunosc, ce înseamnă, municipii de județ?

Ramona Săseanu: Așa se numea.

Alt membru al comisiei: Municipii reședință de județ.

Ramona Săseanu Moroșanu apare în 2015 într-un interviu luat pentru TVR 3 unei ghicitoare care dezlega cununii și descânta de deochi în vârtelniță.

Interviul, lung de 12 minute, o are ca protagonistă pe ”Vrăjitoarea Elena”, o ghicitoare care doar câteva luni mai târziu era vizată de un dosar penal pentru șantaj și înșelăciune, potrivit presei locale. Ea este judecată acum de instanțele din Ploiești.

În timpul interviului, jurnalista Ramona Săseanu îi pune ghicitoarei întrebări legate de ”consumul fantastic de energie” din timpul descântecelor, despre ”harul” pe care îl are sau despre mulțumirile primite de ghicitoare de la clienți.

Mai mult, jurnalista o întreabă pe așa-zisa vrăjitoare dacă aduce ”noutăți” în ocupația ei sau toate meșteșugurile sunt moștenite.

Sursa: comisarul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.