“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

Motivul prăbușirii căminului din Odorheiu Secuiesc și Implicarea Guvernului maghiar în lucrări

camin liceu prabusit Odorheiul Secuiesc 770x540 1

În urma prăbușirii parțiale a căminului Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, a existat o suspecție că lucrările de săpare a unui șanț în apropierea clădirii au putut contribui la tragicul eveniment.

Într-un incident ce a costat viața unui elev și a lăsat altul în stare critică, precum și altele în condiții grave, declarațiile inițiale și cercetările preliminare au indicat posibilitatea ca săpătura efectuată să fi declanșat prăbușirea. Totuși, o expertiză completă este așteptată pentru a confirma sau infirma această ipoteză.

Lucrările de săpare a șanțului, care au precedat prăbușirea, au stârnit îngrijorări încă dinaintea incidentului tragic. O publicație locală a relatat că renovările și îmbunătățirile anterioare ale clădirilor Liceului Tamási Áron au fost parțial susținute financiar de Guvernul maghiar, iar căminul era următorul pe lista de renovări. La momentul prăbușirii, se efectuau lucrări urgente în curtea căminului pentru rezolvarea problemelor de scurgere a apelor pluviale.

Managerul instituției a dezvăluit că lucrările de drenare a apei subterane de sub cămin către sistemul de scurgere al apelor pluviale a creat probleme în trecut. În timpul ploilor abundente, apa pluvială a intrat în cămin și a cauzat daune structurale. De asemenea, acesta a menționat că rețeaua de canalizare subterană construită sub clădire a generat dificultăți în gestionarea apei.

În ceea ce privește viitoarele lucrări, s-a menționat planul de înlocuire a gardului și finalizarea planurilor de renovare a clădirii. Cu toate acestea, persoanele implicate și prezenți la fața locului au susținut că săparea șanțului atât de aproape de clădire ar fi putut contribui la prăbușirea acesteia, fapt care a fost evidențiat și în informațiile premergătoare incidentului tragic.

VEZI ȘI – UN ELEV A MURIT / Imagini CUTREMURĂTOARE de la internatul unde un perete s-a prăbușit! Elevi scoși pe brațe de salvatori

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.