MOST WANTED – DNA: VASILESCU ÎNGROAPĂ ROMÂNIA!

De atâtea ori ”cocoloșit” de la vârful sistemului, indiferent de ce marionete politice se aflau instalate la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, chestorul cu nici el nu mai știe câte stele Liviu Vasilescu părea a fi ”legendat” pe viață drept ”omul serviciilor”!

Chestorul Vasilescu a părăsit șefia Poliției Române după scandalul înmormântării interlope
Numai că, ghinion, decizia actualului șef al Direcției Generale Anticorupție de a ieși ”ca ghiocelul” timpuriu din perpetua sa stare de ”il dolce far niente” s-a dovedit a îi fi fatală. Și, din răsfățatul sistemului și, mai ales al ”surorii mai mari” DNA, chestorul Vasilescu tocmai ce a căpătat statutul de ”MOST WANTED”! Mai ales Direcția Națională Anticorupție fiind ”foc și pară” pe șeful DGA, pentru ”țeapa” de ultimă oră dată uneia dintre structurile sale teritoriale, cea din Iași.

”Performanța” fostului șef al Operațiunilor Speciale și a chiar Poliției Române fiind cu atât mai halucinantă cu cât, în doar câteva zile, chestorul Vasilescu a reușit să își pună în cap deopotrivă clasa politică, Guvernul, conducerea MAI, DNA și structurile informative care și-au luat ”țeapa vieții” mergând pe mâna informațiilor livrate de șeful DGA…

Avertismentul din 16 ianuarie…
”Cu sacoul rupt în coate” era ultimul ”avertisment” din ”lovitura” din 16 ianuarie… Atunci când dezvăluiam că și șeful Direcției Generale Anticorupție se află pe loc de cinste pe ”lista neagră” a viitoarei echipe de conducere a Ministerului Afacerilor Interne. Ce este drept însă, iată că Vasilescu a reușit ca în doar două – trei zile să se ”cocoțeze” deja în fruntea acestei ”liste negre” nu doar a MAI, dar a întregului sistem, în frunte cu Direcția Națională Anticorupție.

Dar probabil că și chestorul Vasilescu a parcurs cu maximă atenție ”ultimul avertisment” din seara zilei de 16 ianuarie…

”De asemenea, se pare că ejectarea lui Bode din fruntea Ministerului Afacerilor Interne va reprezenta și capătul profesional de drum al chestorului Liviu Vasilescu. Cel care oricum se plictisea la conducerea unei Direcții Generale Anticorupție care nu mai sperie nici măcar „nașii” de pe trenuri, dar pe fostul său șef, chestorul răzgândac Alexandru Cătălin Ioniță… Că doar nu s-o apuca fix acum de anchetat Liviu Vasilescu tocmai pe chestorul ”rupt în coate” care primea la fiecare drum pe Litoral câte un lot de două-trei sacouri, obligatoriu cu cotierele de altă culoare, de la fabrica acum falimentată. Se știe el care! Da, da, tot ăla căruia i se umplea și portbagajul atunci când îi era reparat autoturismul personal la service-urile pe deplin acoperite și din fondurile operative ale structurii de Poliție chipurile controlată.

Astfel că Liviu Vasilescu este un alt nume greu de pe lista șefilor care ar face bine să părăsească Internele, până ce nu se trece la aprofundarea unor astfel de documentări deja penibile pentru imaginea unui minister oricum greu încercat în mandatul lui Bode…”.

Alertat însă de iminenta trecere a dezvăluirilor la ”next level” și panicat că o astfel de documentare i-ar putea strica până și liniștea vacanțelor petrecute la ”vila de familie” de la Rânca, chestorul Vasilescu a luat cea mai proastă decizie pe care o putea lua! Mai proastă și decât cea de a ”stabori” noaptea, în mijlocul străzii, cu capii lumii interlope… Și în urma căreia a fost nevoit să părăsească în cele din urmă conducerea Inspectoratului General al Poliției Române! Dar doar pentru a fi ”reevaluat” la conducerea Direcției Generale Anticorupție! Astfel că, dacă a plecat din fruntea Poliției Române lovit fiind de ”blestemul pian”, nu este greu de prognozat că se va încerca acum ”ascunderea” chestorului Vasilescu de la conducerea DGA, după ce chiar DNA a ”pus preț” pe ”cascheta” lui!

Perchezițiile din 17 ianuarie
Și uite cum, în dimineața zilei de 17 ianuarie a fost forțată declanșarea unei operațiuni cel puțin timpurii. Și care deja a eșuat într-un mod de-a dreptul umilitor pentru credibilitatea ”Jihadului Anticorupție” din Ministerul Afacerilor Interne. Fapt fără precedent, procurorii nereușind în fața instanței de judecată nici măcar obținerea unui singur mandat de arestare preventivă! Sau barem de arest la domiciliu! Isterica operațiune care a cutremurat, cel puțin mediatic, opinia publică din țară și întreaga Europă fiind un ”fiasco” total”! Cele câteva puneri sub control judiciar devenind cu atât mai umilitoare.

Însă, speriat să nu fie acuzat din nou că ”nu face nimic” după eșecul Schengen, șeful DGA le-a pasat colegilor de la DNA ”pisica moartă” a unei anchete care s-a dovedit a fi una dezastruoasă. Și nu pentru că polițiștii de frontieră și vameșii vizați ar fi cumva nevinovați! Ci doar pentru că Liviu Vasilescu a vrut să ”ia ochii” celorlalte structuri și a forțat astfel un ”contraatac” mult prea devreme.

Oricum, propaganda operativă raportând cu mândrie ”valul de zeci de descinderi la polițiștii și vameșii corupți de la Frontierele externe ale României și Uniunii Europene”! Iar pentru ca impactul mediatic să fie și mai puternic, în comunicatul oficial au fost băgați la înaintare și partenerii externi…

”Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021 – septembrie 2022.

Sunt efectuate percheziții în 31 de locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor”.

Doar la sfârșitul comunicatului fiind inseminată și informația că ”în cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și a Direcției de Operațiuni Speciale”.

Adică a polițiștilor judiciari și ”acoperiți” ai DGA și DOS. Exact cele două Direcții la ”butoanele” cărora se află încă, de facto, același chestor Liviu Vasilescu!

Doar control judiciar!
Iată însă că ”valurile de rețineri” anunțate în presa din întreaga Uniune Europeană s-au dovedit a fi unele ”raportate” parcă de ”Radio Erevan”. ”Contacții” din presa operativă nemaifiind mobilizați și a doua zi, pentru a informa opinia publică că ”operațiunea mamut de la Frontierele României și Uniunii Europene” s-a ”fâsâit” de la primul termen de judecată.

Informațiile DGA, ”înghițite” parcă ”prea ca la țară” de provincialii procurori de la DNA – Iași fiind desființate de judecătorii care au refuzat arestarea celor reținuți. Și, așa cum este cutuma pentru a nu se recunoaște cu totul eșecul unei anchete, au avizat doar opt puneri sub control judiciar… Zecile de cereri de arest preventiv fiind astfel respinse in corpore de instanța de judecată!

Și-a dat cu DGA în Frontieră!
Însă ”răul” a fost deja făcut! Polițiștii și vameșii prezentați întregii Europe drept ”corupții de la Frontierele României care încasau între 50 – 250 euro pentru fiecare migrant ilegal” fiind deja la serviciu.

În timp ce Austria, Olanda și orice alt stat occidental va refuza de acum înainte România cu ”materialul clientului”, atunci când vreun demnitar al statului român va mai îndrăzni să solicite repunerea pe tapet a accesului în Spațiul Schengen. Dacă însăși Direcția Generală Anticorupție susținând că zeci de polițiști și vameși români au ajuns să perceapă câte doar 50 de euro pentru ca ”ilegalii” să intre în Uniunea Europeană, atunci ce pretenții mai putând avea MAI?

Chestorul Vasilescu ”îngropând” astfel România pe plan extern, prin confirmarea fie și fără de voie a ”rapoartelor secrete” neprezentate niciodată public de Cancelarul Austriei atunci când Viena și-a exprimat dreptul de veto împotriva intrării României în Spațiul Schengen!

Și barem dacă ar fi fost cu adevărat destructurată o rețea transfrontalieră de migrație ilegală tot ar fi fost ceva… Dar așa? Ambiția chestorului Vasilescu de a se face ”că lucrează” și naivitatea procurorilor ieșeni timorați de statutul de ”omul sistemului” al acestuia nu a făcut decât ca ”eticheta” de ”frontiera unde se dă 50 de euro” să fie atât de greu de desprins de pe dosarul de accedere al României.

Așa că Vasilescu nu a făcut decât să își dea cu DGA în Frontieră! De suferit având însă întreaga țară. Ci nu doar cei care au inițiat și avizat această operațiune sinucigașă, tocmai în zilele în care Suedia anunțase că ar fi de acord cu punerea în discuție a cererii României la viitorul Consiliu JAI…

Catalin Tache

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Interesant ar fi sa știm cine i-a dat ordin d-lui Vasilescu să facă ce a făcut, pt că sunt sigură că nu a luat această hotărâre de unul singur. Această mișcare a dl Vasilescu nu face altceva decât să confirme că ceea ce a spus dl Nehammer este adevărat și deci nu mai are rost să continuie boicotul impotriva firmelor austriece.!!!??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *