„Moș Nicolae” pozitiv cu COVID-19 a adus la un azil 121 de infecții și 18 MORTI

Vizita lui Moș Nicolae la un azil din orașul belgian Mol a fost urmată de un focar de COVID-19. Bărbatul a aflat abia după trei zile că este pozitiv, pentru ca apoi zeci de persoane din cămin să fie și ele confirmate, relatează publicația La Stampa, citată de HotNews. În ciuda numărului mare de vârstnici cu care urma să intre în contact, Moș Nicolae nu a fost supus unui test pentru COVID-19. Cu toate acestea, trei zile mai târziu, bărbatul a primit un rezultat pozitiv.

După alte câteva zile, virusul s-a răspândit și în azil. 121 de oameni, dintre care 36 de îngrijitori, au fost infectați. 18 persoane mai în vârstă au murit, ultimele cinci decese au avut loc în Ajun și în ziua de Crăciun. Un număr care ar putea crește în următoarele zile, având în vedere că există şi alte persoane spitalizate în stare gravă. În ciuda acestei situații, un virusolog din Belgia și-a exprimat însă îndoielile că vizita lui Moș Nicolae ar fi putut provoca atât de multe infecții. „Chiar și pentru un «superspreader» au apărut mult prea multe infecții în același timp”, a spus Marc Van Ranst, profesor la Universitatea Katholieke Leuven și la Rega Institute for Medical Research.

Guvernul belgian s-a implicat în acest caz Între timp, autoritățile locale i-au anchetat pe directorii căminului de bătrâni, care s-au declarat șocați de incident. „O organizație total iresponsabilă”, a spus primarul orașului Mol. În încercarea de a limita răspândirea virusului, guvernul belgian a trimis la acest cămin de bătrâni o echipă de medici.

Sursa: libertatea.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *