Moş ORDINAR de 80 de ani cu CIOTURI PE CREIER seamănă panică pe Autostrada A1, circulând pe contrasens

Un moş ordinar de aproape 80 de ani a semănat panică printre şoferi, pe Autostrada A1, conducând pe contrasens.

După zeci de apeluri la 112, poliţiştii rutieri au intervenit de urgenţă, l-au oprit şi au constatat că maşina avea defecţiuni majore de funcţionare.

Şoferul a fost amendat cu 1.160 de lei şi i-a fost supendat permisul pentru 60 de zile.

Şofer de aproape 80 de ani seamănă panică pe Autostrada A1

Dispeceratul Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu-Vâlcea din cadrul Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a fost sesizat prin intermediul SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe calea unidirecțională Sibiu – Deva a Autostrăzii A1, în zona km 312 al acesteia, un autoturism a intrat pe contrasens și circulă către Sibiu în sensul opus desfășurării normale a fluxului de trafic de pe respectiva arteră rutieră.

Citiți și:  Educație la MAI: Șefii te vor milițian, nu polițist!

”Intervenind operativ, la ora 09:30, în zona km 310, jud. Alba, polițiștii rutieri din cadrul Biroului menționat, aflați în timpul serviciului, au procedat la identificarea autoturismului indicat de apelantul 112, oprirea imediată a acestuia în trafic și protejarea zonei în scopul prevenirii producerii vreunui eveniment. În continuare, polițiștii rutieri au luat măsuri pentru repunerea în siguranță a autoturismului depistat, în fluxul normal de trafic și conducerea acestuia la parcarea de la km 312, pentru verificări și luarea de măsuri legale. Cu ocazia verificărilor efectuate, a fost indentificat conducatorul auto B.D. în vârstă de 77 ani, din jud. Alba”, precizează reprezentantul Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale.

Amendă şi permis reţinut pentru 60 de zile

Citiți și:  Polițiștii vor primi uniforme de interlop, ca să nu mai ia bătaie pe stradă

Față de șofer a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 1.160,00 lei și reținerea premisului de conducere conform art. 101 alin. (3) lit. d) din O.U.G. nr. 195/2002 în vigoare, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 60 zile.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional și cu avertisment și reținerea certificatului de înmatriculare al autoturismului pe care îl conducea, conform art. 101 alin. (1) pct. 11 și art. 112 alin. (1) lit. d) din O.U.G. nr. 195/2002 în vigoare, pentru deficiențe majore la sistemul de iluminare-semnalizare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *