Mortii de la #Colectiv AU FOST UITATI!

club-colectiv

Pe agenda de lucru a premierului Dacian Ciolos figurează pentru azi o intilnire cu supravietuitori ai nenorocirii de la Club Colectiv si cu rudele victimelor. E fix ua un an de zile calendaristic. Cu toți suntem departe de afla adevărul acelei seri tragice. Amintesc că poziția sa de premier, Dacian Cioloș, o datorează acelei seri fatale.

Tragedia de la Club Colectiv a fost ca hîrtia de turnesol – a scos la suprafață hibele ascunse ale sistemului de sănătate – subfinațarea cronică, mizeria din spitale, haosul. etc. Dar și corupția birocrației, lentoarea, indiferența, incapacitatea ei de a acționa adecvat. Etc. Multe gunoaie dosite sub covor, pasate de la un guvern la altul, au putut fi observate cu ochiul liber. Am mai descoperit și masiva minciună de care suntem inconjurați. Am văzut că ne mințim ca să ne liniștim singuri îndărătul cifrelor triumfaliste și a unui enorm zid de ipocrizie.

VEZI SI: La un an de la COLECTIV lista NEREGULILOR din club inca ridica semne de intrebare. Iata rezultatul anchetei

Dar nu am ajuns mai departe de atit. In tribunale suntem f. departe de a avea sentințele necesare. Acum știm că suntem protagonistii fără voie a unei crize mult mai profunde decit ne-am imaginat. În anul scurs lucrurile nu au avansat spre o soluționare. Avem de aface cu aceeași pasare a responsabilităților. Lumea a arătat pe bună dreptate spre partide, spre o clasă politică defazată, retardată și mai ales coruptă si a zis – Ajunge! Partidele – incolțite – au promis că se vor reforma și vor trece la un alt tip de politică. Vedem azi – la un an – că nu s-a schimbat de fapt nimic în esență. Partidele (vedem listele) sunt la fel de înțepenite în trecut, nărăvite de corupție și clientelism.

VEZI SI: Un an de la TRAGEDIA “COLECTIV”. Ce s-a schimbat in Romania? ANALIZA UNEI TRAGEDII CARE A SOCAT ROMANIA

Mesajul strazii a fost repede uitat. In România, nu intimplător, aerul este la fel de nerespirat ca în acea seară tragică  – vineri 30 octombrie 2015.

VEZI SI: La un an de la Colectiv, poporul se pregateste sa READUCA INFERNUL POLITIC dinainte de Colectiv. Democratic, prin vot, ignorand o tragedie, unii lupta pentru readucerea PENALILOR la putere!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *