MORȚI SI RĂNIȚI, în răfuielile celor mai de temut clanuri ȚIGANEȘTI din Buzău

tigani-urziceni04

În ultimii 20 de ani, grupările de tigani interlopi din Buzău au produs averi colosale din proxenetism, clonare de carduri, taxe de protecţie şi cămătarie. Nu de puţine ori, pentru a-şi atinge obiectivele, membrii grupărilor au recurs la violenţă, lăsând în urmă răniţi şi chiar morţi. Cu toate că poliţia a decapitat majoritatea clanurilor, acestea au încă influenţă în lumea interlopă.

VEZI SI: TUPEU INCREDIBIL AL TIGANILOR BUZOIENI!

Opinia publică din Buzău a aflat pentru prima oară de existenţa unei lumi paralele, a violenţelor, a prostituţiei, a crimei, la trei ani după Revoluţie. Atunci, un interlop cunoscut de poliţie dar şi în mediile infracţionale din acea vreme a fost înjunghiat în inimă, la miezul zilei, în centrul oraşului, pentru că deranja anumite anumite clanuri de ţigani.

Dan Panchiosu a fost omorât, duminică, 10 mai 1993, în faţa a zeci de oameni care se aflau în Piaţa Dacia, în urma unui conflict cu membrii clanului tiganesc Ciulică.

VEZI SI: VIDEO – Bataie intre doua clanuri de Tigani in Buzau, soldata cu un MORT si mai multi raniti

Aceştia ar fi plănuit omorul într-un restaurant din apropiere. La anchetă, vinovat a fost găsit unul dintre fiii lui Tudor Donică zis „Ciulică”, dar se spune că acesta “a fost băgat la înaintare”, pentru că era minor şi nu putea răspunde penal. Printre interlopii locali se vorbeşte de multă vreme că adevăratul asasin al lui Dan Panchiosu ar fi Tudor Donică, liderul clanului.

De atunci, membrii familiei lui Donică au recidivat sporadic, cu scandaluri şi bătăi. În ianuarie 2012, trei membri ai clanului au fost reţinuţi, în urma unei altercaţii de proporţii iscate cu membrii grupării Dolar, apoi au fost eliberaţi.

VEZI SI: VIDEO – Drama unui bătrân forţat să cerşească în Occident de către o familie de TIGANI din Buzău

Rudele lui Ciulică au mers la locuinţa rivalilor unde au spart geamuri, au distrus două maşini şi le-au aruncat vorbe grele proprietarilor. Ca să calmeze spiritele, zeci de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au rămas ore în şir în preajma locuinţelor deţinute de interlopi.

Cu un an înainte, oamenii lui Ciulică mai fuseseră implicaţi într-o răfuială interlopă, într-un local la Galaţi. Atunci Tudor Donică a ajuns la spital, cu multiple leziuni în zona feţei, după ce a fost snopit în bătaie, de o grupare rivală.

VEZI SI: Clanurile de TIGANI din Buzau fac ravagii

Clanul Feraru, specializat în cămătărie şi proxenetism

La Buzău, în ultimii ani, clanul Feraru a fost cel care le-a dat cele mai mari bătăi de cap oamenilor legii. În perioada 2005-2010, membrii clanului Feraru au racolat şi au trimis la prostituţie în Spania mai multe tinere. Iniţial, fetelor le erau promise locuri de muncă, dar odată ajunse în Spania erau puse să se prostitueze, banii revenind capilor reţelei.

După ani buni de investigaţii, temutul clan, inclusiv “capul” Costel Feraru, a ajuns după gratii. De altfel, Costel Feraru a fost şi cel mai greu de găsit, el fiind refugiat în Spania, de unde dirija nestingherit afacerile din România.

Ajunşi şi pe harta naţională a familiilor de interlopi, membrii clanului Feraru se ocupau cu precădere de cămătărie şi proxenetism, fapte ce le-au adus ani buni de închisoare. “Săltaţi” în toamna anului 2009, trei fraţi din acest clan, Costel Feraru, Fănel Tudor zis “Lighioaie” şi Ionel Tudor, au avut mai multe capete de acuzare.

VEZI SI: Mass-Media favorizeaza TIGANII

Ionel Tudor, fratele mai mic, avea ca obiect principal de activitate cămătăria, pe care o practica până în cele mai mici detalii, inclusiv cele legate de bătăile şi ameninţările cu moartea ale celor pe care îi împrumuta cu bani şi de la care cerea dobânzi înzecite.

De altfel, Ionel Tudor a ajuns primul la închisoare, fiind urmat, la câteva luni, de fratele mai mare, Costel Feraru, care împreună cu mijlociul Fănel Tudor a fost acuzat de proxenetism, după o anchetă îngreunată de fuga în Spania a “capului” reţelei de trafic de carne vie, Costel Feraru.

Clanul Severin, „decapitat” în august 2010

Unul dintre cele mai active clanuri mafiote, în perioada anilor 2000, a fost clanul Severin, specializat în acordarea de împrumuturi pe termen scurt şi cu dobânzi uriaşe. Gruparea a fost destructurată în august, prin reţinerea a trei dintre membrii clanului acuzaţi că în perioada 2007 – 2010 au dat bani cu camătă pe termen scurt unor patroni locali pe care, ulterior, îi şantajau, îi băteau şi îi ameninţau cu moartea dacă nu plăteau dobânzile uriaşe.

Cei trei bărbaţi, tatăl, Ion Ciungu în vârstă de 50 de ani cunoscut ca Severin, şi cei doi fii, Radu Cristea zis „Puiu” şi Vasilică Ciungu zis „Scumpi”, de 33, respectiv 29 de ani, au fost acuzaţi de şase oameni de afaceri din Buzău că i-au bătut şi i-au ameninţat cu moartea după ce nu au reuşit să le dea dobândă la banii luaţi cu camătă.

Citiți și:  Polițiștii vor primi uniforme de interlop, ca să nu mai ia bătaie pe stradă

VEZI SI: VIDEO – Grătare printre morminte – „obicei” al TIGANILOR – respectat de o societate denaturata

Aceştia au reclamat faptul că au împrumutat diverse sume pe termen scurt, însumând 500.000 de euro, iar după aceea suspecţii le cereau dobânzi uriaşe. În cazul în care nu reuşeau să plătească, victimele erau ameninţate cu moartea, bătute şi şantajate.

Poliţiştii au făcut percheziţie în şapte locuinţe, de unde au confiscat şase maşini de mărci diferite, care figurau înmatriculate pe numele altor persoane.

Clanul Măcelaru trafica minore pentru prostituţie

Membrii clanului Măcelaru au făcut „legea” printre interlopii Buzăului, timp de aproape două decenii. Aceştia şi-au îngroşat averea, simbolizată de palatul cu turnuleţe de lângă fosta piaţă Săracă, din traficul de carne vie, căruia îi picau victime chiar şi minore.

În toamna anului 2010, au ajuns în faţa instanţei pentru trafic de persoane minore şi pentru proxenetism capul clanului, interlopul Liviu Andronache, zis Vanghele, dar şi soţia sa, Timişoara, una dintre fiicele interlopului, Aida Andronache, dar şi pe Ciprian Durac şi Felix Boceanu, ambii rude cu Vanghele.

VEZI SI: Facerea de bine – futere de mama! Vezi aici ce se intampla daca incerci sa ajuti un TIGAN! – VIDEO

Liderul clanului s-a ales cu 7 ani de închisoare, iar Felix Boceanu, pe care magistraţii l-au condamnat atât pentru trafic de persoane minore, cât şi pentru proxenetism, la 5 ani de închisoare. Ceilalţi inculpaţi din dosar au primit pedepse diferite pentru proxenetism. Ciprian Durac, nepotul lui Vanghele, aflat atunci în Penitenciarul Mândreşti după o altă condamnare, a mai primit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni, iar soţia interlopului buzoian şi fiica acestuia, Aida, au fost condamnate la pedepse cu închisoarea, cu suspendare.

Magistraţii au dispus, totodată, confiscarea sumelor găsite de poliţişti în momentul descinderilor la locuinţele membrilor reţelei. Este vorba despre o sumă totală de aproape 50.000 de euro care nu a putut fi justificată şi care se presupune că fusese obţinută din traficul de persoane şi proxenetism.

VEZI SI: VIDEO – Lider al TIGANILOR din Buzau condamnat pentru tentativa de omor

Tot în acea perioadă, clanul a primit o nouă lovitură, fiind trimis la puşcărie şi Ion Măcelaru, zis Nixon, rudă apropiată şi om de încredere al lui Vanghele. Acesta a fost eliberat însă condiţionat şi s-a întors acasă înaintea lui Vanghele.

Membrii clanului au continuat să încalce legea şi după încarcerare. Mai precis, în 2012, rudele lui Vanghele au bătut crunt ruda unui puşcăriaş care îl insultase pe interlopul buzoian în faţa altor deţinuţi.

Cei delegaţi de după gratii să pună în aplicare actul simbolic de răzbunare au fost Ion Măcelaru, zis Nixon, şi Timişoara, soţia lui Vanghele.

VEZI SI: PROXENETI TIGANI din Buzau, saltati de mascati si dusi la audieri – VIDEO

Interlopul avusese o dispută cu un alt deţinut, care, nefiind prea impresionat de renumele său şi de calitatea de judecător de stabor pe care o avusese, l-a înjurat de faţă cu martori, pătându-i onoarea la care ţine atât de mult. Supărat că nu îşi poate face singur dreptate după gratii, Vanghele a trimis vorbă acasă despre cele petrecute, cerându-le rudelor să ia măsuri pentru a-i spăla onoarea pătată de colegul puşcăriaş. Ştiind că nu era de glumit cu astfel de lucruri, Ion Măcelaru a jurat răzbunare în numele lui Vanghele, iar la scurt timp a identificat o rudă a celui cu care acesta se certase.

Astfel stând lucrurile, a înfiinţat un comando în care a mai cooptat-o pe Timişoara, doi băieţi ai lui şi alţi trei membri ai clanului. În cursul zilei de luni, au descins cu toţii la locuinţa omului, care nici nu ştia prea bine ce se întâmplă şi l-au luat la bătaie, cel mai activ fiind Nixon, care l-a lovit până l-a lăsat lat.

VEZI SI: VIDEO REVOLTATOR: TIGANII din Buzau au fost platiti de PSD sa mearga cu dubele la vot! Politia nu si-a facut datoria!

Dându-şi seama că va avea multe de tras după această faptă, Ion Măcelaru a fugit cu intenţia ca ulterior să dispară din peisaj pentru o vreme. Victima a fost dusă la spital, unde a primit îngrijiri, fără a rămâne internată, imediat ce au aflat cine erau cei implicaţi, poliţiştii mobilizând forţe importante.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

A fost mobilizată şi o grupă de mascaţi, pentru că exista riscul ca acesta şi neamurile sale să devină agresivi în cazul în care ar fi fost găsit, căutările fiind desfăşurate în continuu pe durata a mai multe ore.

Abia a doua zi au reuşit să îi dea de urmă, agresorul fiind iniţial reţinut 24 de ore pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Totodată, l-au reţinut şi pe unul dintre fiii săi care a participat la scandal, acesta fiind cercetat pentru aceleaşi fapte ca şi tatăl său.

VEZI SI: VIDEO: Tiganii au provocat un incendiu in centrul orasului Buzau!

Reglări de conturi între clanurile de interlopi

Clanurile din Buzău îşi fac simţită prezenţa în continuare, atât prin faptele săvârşite, cum ar fi tâlhăriile şi furturile, dar şi prin urmările unor reglări de conturi.

În martie 2013, chiar în Vinerea Mare, mai mulţi membri ai clanului Pasăre au fost răniţi într-o altercaţie cu membrii clanului sportivilor.

Teatrul de luptă pentru reglarea conturilor dintre scandalagii a fost terasa unui local de pariuri şi jocuri de noroc, din cartierul Dorobanţi.

În timp ce se aflau la masă, grupul de tigani a fost zdrobit în bătaie de 15 inşi coborâţi din patru autoturisme, cu bastoane şi cuţite. Martorii spun că zburau scaune şi sticle dinspre terasa barului, iar o parte dintre clienţii care au fost prinşi în mijlocul conflictului au fugit disperaţi printre maşini.

VEZI SI: TIGANII AU VANDALIZAT UN CIMITIR din Buzau pentru ca nu mai primeau pomana – VIDEO

Când au ajuns mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi chemate de martori, şase persoane erau rănite şi au fost transportate la Spitalul Judeţean Buzău. Curtea unităţii sanitare s-a umplut imediat de zeci de romi, rude ale victimelor, supăraţi că medicii nu le-ar acorda răniţilor atenţia cuvenită.

Două dintre victime au fost internate cu tăieturi pe corp şi răni serioase la cap.Cel mai grav a fost un bărbat de 57 de ani, tatăl unuia dintre cei agresaţi, care a ajuns la Spitalul Judeţean cu capul spart.

Acesta a fost şi motivul pentru care la scurt timp în faţa Unităţii de Primire Urgenţe peste 30 de tigani au început un scandal monstru împotriva autorităţilor.

Victimele agresiunii au declarat că au fost bătute fără niciun motiv.

În august 2014, o reglare de conturi între membri ai aceluiaşi clan, Durac, s-a soldat cu moartea unui tânăr.

Florin Durac zis „Cireş”, în vârstă de 34 de ani, mergea cu soţia lui la un teren recent cumpărat de el, dar, pe strada Triumfului, imediat ce au coborât din maşină, cei doi au fost atacaţi cu săbii şi bâte de un grup de romi, pe motiv că refuza să le plătească taxa de protecţie. Tăiat cu sabia, bărbatul de 34 de ani a reuşit să se târască 50 de metri, după care s-a prăbuşit lângă o bordură. Tânărul a murit la Spitalul Judeţean.

Nouă persoane, toate din clanul Durac, au fost trimise în judecată, la sfârşitul anului trecut, în acest dosar.

Procurorii spun că în ziua omorului, pe 23 august 2014, inculpaţii au intrat în curtea victimei şi pe fondul unei altercaţii survenite între aceştia, respectiv al unui conflict preexistent, unul dintre ei, Adrian Constantin, a lovit victima cu o furcă în cap, în timp ce un alt inclupat, Vasile Constantin, a lovit-o cu coada unui topor în aceeaşi zonă a corpului.

VEZI SI: Tigani scandalagii potoliti cu focuri de arma la Buzau

Cireş a căzut la pământ, însă cu ultimele puteri, s-a ridicat şi s-a mai târât pe stradă câţiva metri. A fost însă ajuns din urmă de inculpatul Ciprian Constantin care a lovit victima în mod repetat cu un cuţit în zone diferite ale corpului, cauzându-i leziuni multiple, la nivelul extremităţii cefalice şi hemitoracelui stâng.

Victima a fost transportată la spital unde, deşi i s-au acordat îngrijiri medicale, a decedat în cursul aceleiaşi zile.

VEZI SI: Statuie ridicata in judetul Buzau in memoria unui accident aviatic, vandalizata de TIGANI

Alte clanuri care ies din când în când în evidenţă, pe raza municipiului Buzău, mai sunt clanul Budală, clanul Pistol şi clanul Hicler, ultimele două fiind „deranjate” frecvent de poliţie în urma unor infracţiuni precum furturi din case sau tulburarea liniştii publice.

VEZI SI: Revoltator! O banda de TIGANI terorizeaza un cartier din Buzau

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.