Morti si raniti in estul Ucrainei dupa ce armata a atacat baricadele militantilor pro-rusi – GALERIE FOTO

014

În oraşul Slaviansk, din estul Ucrainei, trupele speciale ale armatei, însoţite de blindate şi elicoptere, au atacat baricadele separatiştilor rusofoni, ucigând cel puţin cinci persoane. Operaţiuni similare au loc şi în alte oraşe.

“În timpul confruntărilor, cinci teroriști au fost eliminați. Un soldat din rândul forțelor ucrainene a fost rănit”, a precizat guvernul din Kiev, adăugând că trei baraje ale separatiștilor de la intrarea în oraș au fost “distruse”.

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că ofensiva autorităţilor de la Kiev este o crimă gravă împotriva poporului ucrainean. Liderul de la Kremlin a mai precizat, prin vocea Ministerului de externe, că orice atac la adresa cetăţenior ruşi va fi considerat un atac la adresa Rusiei, o aluzie la numărul mare de cetăţeni din estul Ucrainei care au dublă cetăţenie.

Citiți și:  Pregătiri de război. Rusia a adus deja armanentul greu la granița cu Ucraina

Separatiştii deţin în prezent controlul în peste zece oraşe din estul Ucrainei. Într-unul dintre acestea, Mariupol, port la Marea Azov, forţele ucrainene au reuşit să elibereze clădirile administrative ocupate de pro-ruşi, informează BBC, cu menţiunea că informaţia nu a fost confirmată din surse independente.

În primă fază, operaţiunile “antiteroriste” ale Kievului în Slaviansk şi Mariupol au eşuat, aminteşte Cotidianul. La Slaviansk, militarii şi-au abandonat blindatele în mâinile protestatarilor, pe 16 aprilie, după confruntari soldate cu morţi. La Mariupol, trei protestatari pro-ruşi au fost ucişi pe 17 aprilie. Acum se desfăşoară a doua fază a operaţiunilor armatei ucrainene, etapă care a fost iniţiată imediat după vizita la Kiev a vicepreşedintelui SUA, care a asigurat guvernul ucrainean de sprijinul american.

Citiți și:  MISCARI MASIVE de trupe ruse și armament spre granița cu Ucraina

x1 x2 x3 x4 x5 x6 x7 x8 x9 x10

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *