MORTI în Spitalul din Târgu Cărbunești. Statia de OXIGEN A CEDAT

update

Un număr de 80, 90 de pacienți de la Spitalul din Târgu Cărbunești, județul Gorj, unde stația de oxigen s-a stricat vineri dimineața, au nevoie de oxigen, a transmis Ministerul Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății, în Spitalul din Târgu Cărbunești sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aproximativ 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen.

stirea initială

Seria de drame din spitalele românești continuă. Doi pacienți ai Spitalului din Târgu Cărbunești au murit după ce stația de oxigen de la secția ATI s-a stricat vineri dimineața.

Anunțat despre situație, Raed Arafat a declarat la Antena 3 că „S-au trimis peste 60 de butelii de oxigen, până se va rezolva problema acolo”, a spus Raed Arafat, vineri dimineață,

„La început, s-au ventilat manual, până au ajuns ambulanțele și buteliile de oxigen. Așteptăm să vedem concluzia”, a mai zis Raed Arafat.

Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, susține că aproximativ 100 de bolnavi care erau internați la Spitalul din Târgu Cărbunești sunt evacuați, după ce stația de oxigen a unității s-a sricat.

„Sunt aproximativ 100 de bolnavi, dintre care 15 pe secția de ATI, toți sunt evacuați”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marcel Iacobescu.

Confom acestuia, pacienții în stare gravă sunt transportați către secția ATI de la Târgu Jiu, iar ceilalți vor fi duși la alte spitale din județ.

„Toți bolnavii au fost trecuți aproape instantaneu pe tuburi de oxigen”, a mai spus prefectul.

Planul roșu a fost activat vineri dimineața în județul Gorj, unde stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital Covid, s-a stricat.

„A fost activat planul roșu de intervenție în urma unei defecțiuni apărute la stația de oxigen a Spitalului Târgu Cărbunești. Sunt direcționate la fața locului toate forțele, încercăm să suplimentăm sursele de oxigen, până vom vedem cât de repede va fi remediată defecțiunea”, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții ISU Gorj.

Sursa: cotidianul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *