Mormantul lui Arsenie Boca A FOST PROFANAT!

ab
Mormantul lui Arsenie Boca a fost profanat.

UPDATE: 

Politia a deschis dosar penal pentru profanare de morminte după ce măicuţele de la Mănăstirea Prislop au descoperit că mormântul părintelui Arsenie Boca a fost săpat, fiind făcută o groapă de 2,4 metri lungime, un metru lăţime şi adâncă de 50 de centimetri, iar un suspect urmează să fie audiat.

Mediafax transmite:

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, Laura Bradu, poliţiştii din Haţeg au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte după ce măicuţele de la Mănăstirea Prislop au anunţat că o persoană a încercat să sape o groapă peste mormântul părintelui Arsenie Boca.

„În cauză s-a deschis un dosar penal pentru profanare de morminte şi avem deja un suspect care urmează să fie audiat”, a declarat Laura Bradu.

Măicuţele au descoperit, sâmbătă dimineaţa, că în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă a fost săpată o groapă peste mormântul părintelui Arsenie Boca din cimitirul Mănăstirii Prislop. Groapa are o lungime de 2,4 metri, o lăţime de un metru şi o adâncime de 50 de centimetri.

Potrivit unor surse judiciare, suspectul principal este un bărbat din Maramureş, cunoscut cu boli psihice.

Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 şi nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Mănăstirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru românii din toate colţurile ţării, ea identificându-se cu personalitatea părintelui Arsenie Boca. Oamenii vin pe tot parcursul anului la Prislop, pentru a se ruga. Cei mai mulţi credincioşi ajung aici în 28 noiembrie, ziua de pomenire a părintelui Arsenie Boca, dar şi cu ocazia unor sărbători religioase.

Un individ de 43 de ani a profanat mormantul parintelui Arsenie Boca in cursul noptii trecute.

Alertati de zgomotele produse la mormant, maicutele au sesizat autoritatile care l-au prins pe faptas.

Acesta se afla momentan in sectia de politie pentru declaratii iar pe numele sau a fost deschis dosar penal pentru profanare de morminte.

Stire in curs de actualizare. Revenim cu detalii.

CITESTE SI:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.