MONSTRUL MILITAR CU CARE RUȘII SE PREGĂTESC DE RĂZBOI, CARE POATE DISTRUGE „ORICE SISTEM DE APĂRARE ANTIRACHETĂ”

rs1

Ministerul rus al Apărării anunță  că armata rusă a instalat la sud-vest de oraşul Moscova, sisteme de rachete intercontinentale (SS-27 Mod 2, potrivit terminologiei NATO) care pot distruge elementele antibalistice inamice, relatează site-ul agenţiei Itar-Tass. Ele au fost instalate în localitatea Kozelsk, situată la aproximativ 200 de kilometri sud-vest de Moscova.

Generalul Serghei Siver, comandantul Unităţii de rachete Vladimir, a declarat că „principala caracteristică a acestui sistem este capacitatea de a distruge orice sistem de apărare antirachetă şi producerea de daune ample inamicului“ și a mai adăugat că „regimentul de rachete de la Kozelsk a fost plasat în stare deplină de luptă“.

Aceste rachetele termonucleare intercontinentale RS-24 Iars (SS-27 Mod 2, potrivit terminologiei NATO) au o rază de acţiune de aproximativ 11.000 de kilometri, atingând viteze de 24.500 de km/h.

Citiți și:  Ucraina avertizează România și NATO: Rusia se pregătește de invazie

RS-24 Yars a fost prezentat de guvernul rus drept un sistem de apărare, dar poate distruge la nevoie orice sistem anti-rachetă. Acest sistem de apărare a fost creat de Institutul pentru Tehnologie Termală din Moscova, iar la primul test a reuşit să doboare o ţintă aflată la 5.750 de km distanţă. RS-24 Yars poate lansa rachete balistice intercontinentale cu o putere de până la 300 de kilotone şi este echipat cu cele mai moderne tehnologii, ruşii afirmând că este indestructibil.

Moscova a criticat dur, în ultimii ani, planul Alianţei Nord-Atlantice de a instala sisteme antibalistice în România şi Polonia. Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, citat de site-ul de ştiri Sputnik,  acuză că  acest lucru reprezintă o încălcăre ale prevederilor Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF).

6 vizualizări
Citiți și:  Marea Neagră începe să “fiarbă”. În replică la prezența masivă a NATO, Rusia trimite peste 50 de avioane de luptă în zonă

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU