MONSTRUL MILITAR CU CARE RUȘII SE PREGĂTESC DE RĂZBOI, CARE POATE DISTRUGE „ORICE SISTEM DE APĂRARE ANTIRACHETĂ”

rs1

Ministerul rus al Apărării anunță  că armata rusă a instalat la sud-vest de oraşul Moscova, sisteme de rachete intercontinentale (SS-27 Mod 2, potrivit terminologiei NATO) care pot distruge elementele antibalistice inamice, relatează site-ul agenţiei Itar-Tass. Ele au fost instalate în localitatea Kozelsk, situată la aproximativ 200 de kilometri sud-vest de Moscova.

Generalul Serghei Siver, comandantul Unităţii de rachete Vladimir, a declarat că „principala caracteristică a acestui sistem este capacitatea de a distruge orice sistem de apărare antirachetă şi producerea de daune ample inamicului“ și a mai adăugat că „regimentul de rachete de la Kozelsk a fost plasat în stare deplină de luptă“.

Aceste rachetele termonucleare intercontinentale RS-24 Iars (SS-27 Mod 2, potrivit terminologiei NATO) au o rază de acţiune de aproximativ 11.000 de kilometri, atingând viteze de 24.500 de km/h.

Citiți și:  ULTIMA ORĂ | Statele Unite plasează 8500 de militari în stare de alertă pentru posibila trimitere în Europa de Est

RS-24 Yars a fost prezentat de guvernul rus drept un sistem de apărare, dar poate distruge la nevoie orice sistem anti-rachetă. Acest sistem de apărare a fost creat de Institutul pentru Tehnologie Termală din Moscova, iar la primul test a reuşit să doboare o ţintă aflată la 5.750 de km distanţă. RS-24 Yars poate lansa rachete balistice intercontinentale cu o putere de până la 300 de kilotone şi este echipat cu cele mai moderne tehnologii, ruşii afirmând că este indestructibil.

Moscova a criticat dur, în ultimii ani, planul Alianţei Nord-Atlantice de a instala sisteme antibalistice în România şi Polonia. Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, citat de site-ul de ştiri Sputnik,  acuză că  acest lucru reprezintă o încălcăre ale prevederilor Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF).

Citiți și:  BREAKING Rusia, reacție VIOLENTA după ce SUA au decis să trimită 1.000 de militari în România

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

6 comentarii

  1. tanasiedumitru

    Cine poate opri acesti salbatici rusi!?Am pus scutul in fuctiune si acesti salbatici au o alta arma !!Cine poate sa-mi de raspuns cu Ce ne aparam?!

  2. salbaticii nu au rachete intercontinentale)))))),hai sa fim rezonabili .Ce ai vrea ca americanii sa i inconjoare si ei sa stea ca romanii capra?americanii au baze militare pe tot globul ,dar inca nu pot anihila rusia cum doresc ei.Asa ar deveni stapanii lumii.Tu doresti asta?rusia incearca sa arate ca in ultimii ani au facut progrese militare,e o etalare de forta ,vor sa arate ca decalajul intre ei si nato s a micsorat.Si uite asa in continuare exista doua superputeri militare ,un echilibru de forte ,nu doar una cum doresti tu.La intrebarea cum ne aparam pot sa ti spun ca nu putem sa ne aparam de rusi ,suntem prea mici.Noi ar trebui sa avem putina diplomatie si sa avem un acord cu rusia pentru ca suntem tari ortodoxe si biserica sta cu mainile n san ,ar fi mai multe de spus dar te asigur ca in fata rusiei nu ne apara pe noi nato

    • Daca ar citi un bou asta,imediat ar spune ca suntem platiti de rusi,etc.Daca ar durea prostia,s-ar urla in Romania

  3. si tot asa , ii obliga americanii sa-si cheltuiasca resursele pentru inarmare si nu pentru ridicarea nivelului de trai al poporului rus , creind astfel premisele repetarii scenariului din anii 88-91 . ghici pe cine va durea prostia , domnule cucu ?

  4. Asta-i treaba lor,treaba noastra este sa nu ne trezim cu rachete in cap.Si asta poate fi evitat cu putina diplomatie,vorba lui Adi.Daca ai sapte ani de acasa lasi loc de buna ziua,nu arati fundu peste gard la vecinu ca ai musafiri cu muschi,si esti tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.