Monica Pop REFUZA vaccinarea anti COVID: ”Categoric NU mă voi vaccina!”. Ce motive are cunoscutul medic

Demersurile pentru vaccinarea anti-coronavirus au început săptămâna aceasta. Există însă și o categorie de negaționiști, care iau în calcul efectele pe termen lung ale viitorului vaccin.

Medicul Monica Pop a fost întrebată de realizatorul Mihai Gâdea dacă este dispusă se se vaccineze în momentul în care primul vaccin anti-COVID va fi distribuit și la noi. „Categoric nu mă voi vaccina și nici nu voi da vreun sfat cuiva să se vaccineze atâta timp cât acest vaccin e făcut în 3 luni”, a răspuns aceasta.

„Facem toți leucemie”
La rândul lui, Adrian Ursu a declarat că se va informa foarte bine înainte de a lua astfel de decizii, însă momentan nu are destule informații. Declarație la care Monica Pop a răbufnit.

„Cum n-aveți informația, domnul Ursu? Cum puteți să știți dumneavoastră ce se întâmplă peste 3 ani? Dacă faceți leucemie, Doamne ferește!, după vaccinul ăsta?! Cum poți să știi inducția genetică pe care o face ăsta, atât de scurt? Peste 5 ani ne putem vaccina! Categoric! Domnule Gâdea, are efectele secundare pe termen scurt, dar alea pe termen lung unde sunt? Că vă mai spun încă o dată, peste 3 ani face leucemie unul care face vaccinul. Și fac toți…

Domnule Gâdea, reacția post-vaccinală pe care o prezentați dumneavoastră este de moment, poate face oricine, de unde știți dumneavoastră ce se întâmplă peste 1 an? Faceți copilului dumneavoastră vaccinul ăsta?”, a mai spus Monica Pop la Antena 3.

Vaccinarea, prima șansă contra pandemiei
Ministerul Sănătăţii a cerut angajaţilor de la stat, în special medicilor, să spună dacă sunt de acord sau nu cu imunizarea. Unii dintre ei au refuzat, se pare, fără să indice vreun motiv anume. Vaccinul anti-COVID va fi gratuit pentru cadrele medicale și imunizarea nu va fi obligatorie. Aproape 1.400 de persoane lucrează, de exemplu, la Spitalul Colentina din Capitală și doar 65% dintre aceștia au spus că sunt de acord cu vaccinarea anti-COVID.

”Din 1390 de angajați, 890 au optat pentru vaccinarea anti-COVID. Restul fie au avut boala și au anticorpi, fie au refuzat pur și simplu. Eu susțin vaccinarea tuturor cadrelor medicale expuse în această perioadă pericolului de a se infecta. Și nu în ultimul rând susțin vaccinarea antigripală. Eu am fost infectat cu coronavirus și am anticorpi, însă dacă nu voi mai avea în momentul în care începe vaccinarea anti COVID în România, mă voi vaccina cu siguranță.

Cred că vaccinarea este bine să fie făcută de cât mai multe persoane pentru a nu se mai suprasolicita sistemul de sănătate. Cu cât suntem mai mulți cei vaccinați, cu atât infecția cu SARS-CoV-2 nu se va mai răspândi și astfel vom putea ajunge la normalitatea de dinainte de pandemie” a declarat managerul spitalului Colentina, Remus Mihalcea, pentru Antena3.ro.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.