Momentul sfâşietor în care un copil de 9 ani îi spune mamei că vrea să moară după ce a fost batjocorit de colegi. VIDEO

Bullying-ul are efecte devastatoare, iar asta o demonstrează cazuri precum cel al unui băieţel handicapat în vârstă de 9 ani din Australia, care i-a spus mamei sale că vrea să se sinucidă din cauza colegilor.

Yarraka Bayles, mama unui băieţel care suferă de acondroplazie, o tulburare genetică care are ca rezultat nanismul, a decis să tragă un semnal de alarmă în privinţa conştientizării efectelor bullying-ului.

Femeia a distribuit în mediul online o filmare în care fiul său, Quaden, plânge isteric şi o rogă să îi dea o frânghie să se spânzure, totul după ce a fost batjocorit de colegii de şcoală, scrie stuff.co.nz.

„Tocmai mi-am luat fiul de la şcoală, am asistat la un episod de bullying. L-am sunat pe director şi vreau ca oamenii, părinţii, profesorii să ştie că acestea sunt efectele pe care le are bullying-ul. Asta se întâmplă“, a spus Bayles.

Ea a ajuns la şcoală şi a fost uimită să vadă cum o elevă „îl loveşte pe cap ca pe un căţeluş“, potrivit declaraţiilor făcute pentru agenţia de presă australiană SBS.

În videoclip băiatul i-a spus în repetate rânduri mamei sale că vrea să moară. Bayles a spus că a împărtăşit acest moment sfâşietor pentru a arăta efectul pe care îl poate avea bullying-ul asupra unui copil şi pentru că nu ştie ce să mai facă. Ea a explicat că aceste episoade sunt la ordinea zilei, motiv pentru care trebuie să-l supravegheze permanent pe fiul ei.

Potrivit SBS, Quaden a încercat prima dată să se sinucidă la vârsta de şase ani, când bunicul său a murit, iar de atunci au existat încercări constante. „Este bullying constant, aşa că acum avem un copil foarte sinucigaş care este disperat din cauza faptului că este batjocorit în fiecare zi la şcoală“, a mai spus femeia,

„Simt că nu reuşesc ca părinte, simt că eşuează sistemul de învăţământ“, a mărturisit mama.

Quaden a fost retras de la şcoală şi, cel mai probabil, va învăţa acasă.

Videoclipul a fost vizionat de aproape 7 milioane de ori până la data publicării articolului. Mulţi internauţi au lăsat mesaje de susţinere pentru copil şi mămica sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.