Momente grele pentru Angela Merkel. Cuvintele ei au declanșat HAOSUL

Finalul carierei politice a cancelarului german Angela Merkel nu se anunță deloc liniștit. Doamna de fier a politicii germane a reușit cu greu să se facă ascultată în parlamentul german.

Angela Merkel și-a piersdut calmul marți în Bundestag în timpul unuii discurs în care cerea oamenilor să voteze pentru succesorul ei, Armin Laschet, la viitoarele alegeri federale.

Alegerile au ridicat tensiunea dezbaterilor parlamentare
Cancelarul german a deschis sesiunea Parlamentului german pentru a discuta despre viitorul scrutin federal, dar a fost întâmpinat cu ostlitate și vociferări de către membrii parlamentului. Angela Merkel a fost forțată în repetate rânduri să strige pentru a se face auzită și a sfârșit prin a-și pierde cumpătul.

Cuvintele care au declanșat haosul
„În câteva zile, cetățenii vor putea vota. Sau un guvern, care, cu SPD și Verzii, va susține Stânga…”.

„Cel puțin nu exclud această varianta, spun doar adevărul”, a adăugat ea cu un rictus pe față, stârnind furia membrilor celor două partide.

„Sau un guvern condus de CDU și CSU, cu Armin Laschet (succesorul desemnat de partidul ei n.r.) în calitate de cancelar, un guvern care să ne conducă țara spre viitor cu măsură și determinare”, a continuat ;efa executivului german.

În timp ce vorbele ei declanșau haosul în Bundestagul împărțit între aplauzele aliaților săi și strigătele oponenților, Merkel a explodat: „Doamne, ce ostilitate! Sunt membră al acestui Bundestag german de 30 de ani, de peste 30 de ani… Și nu știu unde, dacă nu aici, trebuie discutate aceste probleme. Aceasta este inima democrației și tocmai aici trebuie să se discute acest lucru”, notează ziarul britanic Express.
Pe 26 septembrie, alegătorii germani sunt chemați să aleagă un nou Budedestag în niște alegeri care vor determina soarta Germaniei după lunga eră Merkel.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *