Moment crucial pentru România. Noi RESTRICTII pentru români!

Noi restricții pentru români! Astăzi ar urma să se ia o decizie care ar putea schimba totul în România. Momentul este crucial mai ales că în ultimele zile a fost înregistrat un nivel record de infectări cu noul coronavirus.

Noi restricții pentru români! Astăzi se ia decizia în acest sens. Este un moment crucial pentru România care în ultimle 4 zile a înregistrat peste 2.000 de infectări și peste 5.000 de persoane decedate din cauza noului coronavirus.

Autoritățile pregătesc noi măsuri pentru stoparea valului de infectări. Totul se va întâmpla astăzi când va avea loc o ședință crucială în care se va încerca oprirea valului de infectări cu noul coronavirus, de pe teritoriul României.

Din cauza numărului mare de infectări din ultimele zile, în România sunt pregătite noi măsuri pentru a se stopa valul de răspândire a infectării cu noul coronavirus. Astfel, potrivit informațiilor oferite de Antena 1, luni este de așteptat că numărul școlilor care trec în scenariul roșu să crească, iar până la jumătatea lunii se va pune problema prelungirii stării de alertă.

În unele zone ar putea fi introdusă carantina sau izolarea, iar în cadrul ședinței de azi se vor discuta și restricțiile de călătorie pentru cei care vin din vestul Europei, precum și pentru românii care se întorc în țară din zonele foarte afectate de pandemie. De asemenea, unele restaurante ar putea fi închise complet.

Trebuie spus că bilanțul COVID-19 este cutremurător pentru România. A fost depășit pragul de 5,000 de decese, iar secțiile de terapie intensivă sunt arhipline.

Astăzi, când va avea loc o nouă ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), se vor pune în discuție restricții de călătorie atât pentru cetățenii din Europa Occidentală care vin în România, cât și pentru românii care se vor întoarce din țări în care a crescut considerabil numărul de infectări.

Astfel, va fi nevoie din nou de izolare și carantină între 5 și 14 zile.

Pe plan intern, până la jumătatea lunii octombrie, când se va pune problema prelungirii stării de alertă, autoritățile sanitare vor pune presiune pe administrația locală să impună restricții locale.

„Am solicitat intensificarea controalelor privitoare la respectarea regulilor. De asemenea, luarea de decizii foarte clare. Acolo unde legislaţia impune, trebuie introduse decizii de restricţii pentru a putea preveni răspândirea virusului. De asemenea, am solicitat Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, oriunde situaţia o impune, să ia decizii de carantinare, fie de localităţi, fie de zone”, a spus Ludovic Orban.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.