POLITICA

Moldova blochează accesul la peste 20 de site-uri media rusești

1675652955 maia sandu transnistria 1000x600 1În cadrul luptei împotriva „dezinformarii” și a războiului hibrid pe care guvernul pro-european îl acuză pe Moscova, Moldova anunță blocarea a aproximativ douăzeci de site-uri media rusești, scrie  Le Monde.

Într-un decret publicat pe internet, serviciile de informații au anunțat că au dispus „blocarea imediată” a 22 de site-uri care transmit, potrivit acestora, informații false, inclusiv cele ale Russia Today (RT) și ale presei de stat VGTRK. Aceste mass-media „sunt folosite în războiul informațional împotriva Republicii Moldova, condus de agresor”, au spus aceștia.

Autoritățile moldovenești au interzis deja, în iunie 2022, difuzarea emisiunilor de știri rusești la radio și televiziune. Numai filmele, serialele, programele muzicale și emisiunile de divertisment rusești sunt acum permise.

De asemenea, l-au expulzat în septembrie pe directorul local al agenției ruse de presă Sputnik, acuzând presa de „minciuni și propagandă” . Apoi Kremlinul a protestat împotriva „persecuției” presei ruse în această țară și l-a chemat pe ambasadorul Republicii Moldova în Rusia.

De la începutul ofensivei ruse, președintele pro-european Maïa Sandu a criticat în mod regulat ingerințele și încercările de răsturnare orchestrate, potrivit acesteia, de Rusia. Fosta republică sovietică de 2,6 milioane de locuitori, situată între România și Ucraina, a primit anul trecut statutul de candidat oficial.

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.