Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
JUSTITIESOCIETATE

Modificări la Codul Penal: vârsta consimțământului sexual crește la 16 ani, iar clienții prostituatelor minore nu mai pot susține că nu au știut vârsta victimei

Cristi Ice - bucatarul pedofil din partea PSD
Cristi Ice – bucatarul pedofil din partea PSD

Orice act sexual comis de un major cu un minor sub 16 ani constituie viol, conform modificărilor adoptate de Parlament la Codul Penal recent. Dispare noțiunea de consimțământ la actul sexual înainte de împlinirea vârstei de 16 ani, astfel că nu mai este impusă condiția săvărșirii prin constrângere a faptei pentru ca aceasta să aibă caracter penal.

Tot ca urmare a acestor modificări, clienții prostituatelor minore (< 18 ani) nu se vor mai putea prevala de faptul că nu ar fi avut cunoștință de vârsta prostitutatei, întrucât fapta va fi sancționată de acum înainte indiferent de acest aspect.

Modificările au survenit după numeroase discuții și scandaluri publice, ca urmare a faptului că unele instanțe au considerat că victimele minore ale unor violuri și-ar fi exprimat „consimțământul”, și ca atare, ar fi dispărut caracterul de infracțiune. De asemenea, cei care au exploatat prostituția infantilă se prevalau adesea de faptul că n-ar fi cunoscut vârsta reală a fetei – la sfatul avocaților lor, cam la fel de fără scrupule ca și ei.

În varianta inițială, vârsta consimțământului sexual era redusă de la 16 ani la 13 ani. În cele din urmă, legislativul a optat pentru 15 ani – ceea ce actualul Parlament a corectat acum, prin revenirea la 16 ani precum și prin eliminarea noțiunii de consimțământ și majorarea pedepselor. Astfel, unele din aberațiile Codului Penal, care uneori acorda, după cum s-a dovedit în instanțe de-a lungul anilor, mai multă protecție infractorilor vinovați de unele dintre cele mai grave fapte decât victimelor lor, vor dispărea, cel puțin din litera legii.

P.S. – Cristi Ice, bucatarul pedofil, ai grija! :)))

Vezi si – BUCĂTARUL PEDOFIL. CONSILIER LOCAL DIN PARTEA PSD!

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.