Modificare legislativă. Aproape oricine îşi va putea cumpăra ARME periculoase în România

Parlamentarii vor condiţii mai relaxate pentru cei care vor o ramă. Confor unui proiect de modificare legislativă, dacă ai 18 ani şi nu ai o condamnare la închisoare pe viaţă, poţi să cumperi o armă letală. Senatorii au schimbat total legea armelor, ignorând varianta Guvernului. Au adăugat amendamente care permit aproape oricui să deţină o armă periculoasă.

Raportul Comisiei de apărare din Senat a trecut astăzi de plen, dar camera decizională e Camera Deputaţilor.

Proiectul a trecut foarte rapid, iar nici cei din opoziţie nu au fost foarte atenţi. Liberalii spun că raportul de la comisie era foarte diferit de ceea ce se aşteptau ei, în condiţiile în care legea trebuia să includă reguli mai stricte pentru deţinerea de arme de foc, arată digi24.ro. S-a întâmplat însă exact invers, îm urma amendamentelor care au fost depuse la acest proiect de lege.

Până acum, persoanele care au fost condamnate la mai mult de un an de închisoare nu puteau deţine arme periculoase. Prin modificările aduse legislaţiei, doar cine a fost condamnat la închisoare pe viaţă are interzis la astfel de arme.

Mai mult, în actuala legislaţie există anumite interdicţii pentru unele persoane să deţină arme de autoapărare dacă exsită „motive imputabile lor”. În urma modificărilor adoptate astăzi, trebuie să existe o decizie definitivă a instanţei care să le interzică să deţină astfel de arme.

De asemenea, legislaţia în vigoare permite deţinerea a doar două arme de foc, dar această limită dispare în varianta adoptată azi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *