Moartea vine pe șpagă

PLANG

După incidentul de azi noapte din Club Colectiv ar trebui să ne punem câteva semne de întrebare. Cum a fost posibil ca oamenii să ardă de vii sau sufocați de fum și să nu aibă nici o șansă de a-și salva viața?

-Clubul Colectiv trebuia să aibă conform legislației anti-incendiu minimum șase căi de evacuare (goluri de ușă) a câte 80 cm lățime 

-nu trebuia să existe acel material inflamabil expus fără protecție pe stâlpi, trebuia găsită o altă soluție de antifonare. Clubul avea stâlpi de lemn neignifugați;

-Scena pe care se cânta era neignifugată, iar decorul din club la fel, nu era ignifug.

-Clubul NU avea sisteme active și pasive de semnalizare și stingere împotriva focului. Trebuia să existe rețea de sprinklere pe tavan, pe toată suprafața sălii;

-trebuia să existe cale de acces liberă pentru autospeciale;

-clubul trebuia să aibă autorizație de funcționare, inclusiv autorizație PSI, autorizație care ar fi atestat că absolut toate cele de mai sus sunt în regulă;
– dacă nu avea autorizația PSI, trebuia să existe undeva o amendă de la ISU cu interdicția funcționării până la intrarea în legalitate.

Întrebări la care trebuie neapărat să primim un răspuns: De ce erau ușile clubului închise? De ce nu existau sisteme de evacuare a fumului din clădire? De ce nu exista extinctor? Câți minori sunt printre victimele de azi noapte? Cum au avut ei voie să intre în club?

Facem un apel către doamna Kovesi: cum se fac banii din șpagă pentru autorizații? De ce nu cercetează DNA-ul? Cine va răspunde din partea pompierilor pentru șpaga luată? 

VEZI SI: TERIFIANT! Focul din club s-a aprins cand se canta melodia:…”MOARTEA VINE AZI…!”

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

2 comentarii

  1. Primarul sect 4 ar trebui sa-si dea demisia si sa fie cercetat pentru toate autorizatiile date "pe ochi frumosi" a se citi spagi, atat pentru acest caz cat si pentru autorizatiile construire care nu respecta legile in vigoare. Nu-i mai ajungea sectorul 4 voia si la Capitala.

  2. credeti ca numai in domeniula sta sunt probleme?? specialistii sunt indepartati de niste firme pline cu stampile si sisteme de management luate pe banii. autoritatile isi dau legi pentru a impiedica evolutia specialistilor si pentru a promova evoutia idiotilor care pot sponsoriza. totul se ascunde in spatele unui brat de hartii de care nimeni nu este responsabil….
    cu ce sunt vinovati proprietarii clubului daca legea a permis functionarea necontrolata a unitatii?
    de ce inspectorii care verifica nu au autorizatie de sigilare a unitatii verificate si prinse asupra faptului?
    de ce ne ascundem dupa autorizatii date de functionari din birouri cand ele trebuie autorizate sau nu in teren?

Lasa un comentariu