ANALIZE

MOARTEA LIBERTATII DE EXPRIMARE: CNCD condamnă jurnaliștii ce gândesc diferit

jws

Întotdeauna am fost de părere că această agenție, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, este o instituție de inspirație totalitară, o poliție a gândirii care îi condamnă pe cei ce au opinii cu care actualul sistem nu e de acord și care dorește să impună o dictatură a minoritățiilor. Așa că nu m-a surprins faptul că redactorul șef al NapocaNews, Ionuț Țene, a fost citat de Istvan Haller, directorul CNCD, să fie prezent la începutul lunii martie, la sediul instituţiei pentru declaraţii privind o eventuală discriminare religioasă sau etnică a preşedintelui Klaus Iohannis.

Ionuț Țene s-a remarcat în mediul jurnalistic prin editorialele sale care transmit un mesaj național-creștin și aduc o critică bazată pe argumente clasei politice și politicienilor corupți, indiferent din ce partid fac parte și indiferent de etnia sau religia lor. De când un jurnalist trebuie să dea socoteală pentru opinia sa? De când exercitarea dreptului la liberă exprimare e un delict? De când nu avem voie să ne dăm cu părerea despre președinte și despre minorități? Adevărul e cât se poate de clar pentru cei ce au ochi să-l vadă: CNCD nu apără democrația și drepturile omului așa cum pretinde, ci sub pretextul combaterii discriminării, îi discriminează pe cei ce gândesc diferit. Această agenție a statului, finanțată din bani publici, aplică o formă de totalitarism deghizat, de la adăpostul căruia impun dictatura minoritățiilor (fie ele etnice, religioase sau sexuale) în defavoarea românilor majoritari. Așadar cei ce pretind că sunt împotriva xenofobiei dau dovadă de antiromânism și lipsă de respect față de dreptul la liberă exprimare, fundamental în orice democrație. Șovinismul acestei instituții nu e o surpriză atât timp cât președintele ei e Csaba Ferenc Asztalos, fost membru al UDMR, formațiune ce incită la destrămarea României și ură împotriva românilor. De menționat și faptul că atunci când extremiștii unguri ardeau tricolorul în Ardeal, când românii erau victime ale infracționalității țigănești sau, cel mai recent, când niște activiști homosexuli au atacat o lansare de carte, această organizație nu s-a autosesizat așa cum ar fi făcut dacă victimele nu erau români.

CNCD, asemeni comuniștilor, dorește ca toți să gâdească în limitele corectitudinii politice ce ne este impusă de către partide. Doar în aceste limite actualul sistem recunoaște cetățeniilor dreptul la liberă exprimare, cine are o altă părere e catalogat drept ”extremist, rasist, xenofob, intolerant, antisemit, homofob, etc”, așa cum bolșevicii puneau eticheta de ”dușman al poporului” pe oricine nu era de acord cu regimul lor. Se pare că astăzi CNCD operează tot după niște formule și după un limbaj de lemn inspirate din marxism. În cazul de față discriminarea față de Klaus Iohannis există doar în imaginația acestor politruci ai secolului 21. Ionuț Țene nu a cerut linșarea etnicilor germani din România sau confiscarea proprietăților acestora, ca cineva să poată folosi măcar cuvântul ”discriminare”, ci doar și-a exprimat dezacordul față de politica dusă de actualul președinte. Sau cumva faptul că Iohannis e neamț și lutheran ne interzice să-l criticăm? Cum rămâne cu libertatea presei, atât de necesară într-un stat ce se pretinde democrat? Dacă astăzi un editorialist trebuie să răspundă în față unei inchiziții moderne pentru articolele sale, mâine pot urma alți jurnaliști ce au opinii cu care nu sunt de acord politicienii. Îi transmit pe această cale lui Ionuț Țene să nu se lase intimidat de către CNCD (cum sunt sigur că nu o va face) și să continue și în viitor să scrie editoriale cu caracter naționalist în care să combată politicianismul și dictatura minoritățiilor caracteristice actualului sistem. Cât despre CNCD, sper să își dea seama cât de penibile sunt aceste acuzații și să renunțe la ele, căci dacă pe această cale vor să meargă va fi cazul ca România să renunțe la o agenție ce se dovedește a fi anti-democrată.

Codrin Goia – NapocaNews

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.