Moarte violentă pentru şase alpiniști celebri. Este TRAGEDIA care cutremura o lume intreaga

Este doliu printre alpiniştii din întreaga lume, după ce s-a aflat că şase reprezentanţi ai acestui nobil sport au murit, iar alte cel puţin 18 persoane au fost date dispărute. Care au fost cauzele accidentului tragic?

Departamentul pentru situaţii de urgenţă al Societăţii Semiluna Roşie a transmis, sâmbătă, că cel puţin 6 alpinişti şi-au pierdut viaţa în zonele muntoase situate la nord de capitala Iranului, Teheran, în urma ninsorilor abundente, relatează Xinhua.

Alte cel puţin 18 persoane au fost date dispărute, conform informaţiilor recente, a declarat sâmbătă Mehdi Valipour, directorul serviciului de căutare şi salvare din cadrul Societăţii Semiluna Roşie din Iran, citat de Iranian Student News Agency.

După coborârea de pe munte a corpurilor neînsufleţite şi încheierea procedurilor de identificare, acestea vor fi predate familiilor, a precizat Valipour.

Mojtaba Khaledi, reprezentant al Centrului pentru intervenţii de urgenţă, a declarat mai devreme în cursul zilei de sâmbătă pentru televiziunea de stat din Iran că incidentul a avut loc pe vârful muntelui Kolakchal. Potrivit unei relatări publicate de media iraniene, unii dintre alpiniştii ar fi căzut de la înălţime.

Intervenţie de urgenţă pe alte două vârfuri de munte, pentru salvarea altor alpinişti blocaţi
Mai mulţi alpinişti au rămas izolaţi pe alte două vârfuri situate la nord de Teheran, aşa că echipe de intervenţie au fost trimise de urgenţă pentru a-i ajuta să coboare de pe munte, au mai precizat autorităţile.

Şaisprezece echipe de la Societatea Semiluna Roşie se află în prezent în căutarea persoanelor date dispărute în zonele înalte situate la nord de Teheran, a adăugat oficialul, precizând că „operaţiunile de salvare continuă în regiune”, scrie Agerpres.

Conform media locale, decesele au survenit pe fondul ninsorilor abundente din ultimele două zile şi a unei avalanşe.

Capitala Iranului, Teheran (foto), este situată la poalele lanţului muntos Alborz, unde se află mai multe staţiuni de schi. Zăpada abundentă acumulată în mai multe regiuni din ţară a condus la închiderea circulaţiei pe mai multe drumuri.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *