fbpx
Filme Online Subtitrate

Moara lui Călifar (1984) – film românesc online

"Moara lui Călifar" (1984) este un film românesc regizat de Şerban Marinescu, bazat pe o nuvelă fantastică scrisă de Gala Galaction. Distribuția filmului include actorii Remus Mărgineanu, Elena Albu, Andrei Finţi și Dan Condurache.

moara lui califar

Acțiunea filmului urmărește povestea lui Stoicea, un bătrân fascinat de legendele despre Călifar, un om cu puteri miraculoase capabil să îmbogățească pe oricine dorește.

Stoicea pornește în căutarea morii lui Călifar și devine omul de încredere al boierului Rovin, pe care îl păcălește și îl jefuiește. Cu toate acestea, în culmea puterii, lucrurile încep să i se escape printre degete.

Filmul explorează teme precum tentația puterii, consecințele acțiunilor egoiste și natura umană. Deși adaptat dintr-o nuvelă fantastică, “Moara lui Călifar” se concentrează pe aspectele dramatice ale poveștii și oferă o perspectivă asupra laturii întunecate a dorinței de a deține putere și bogăție.

Conform recenziei prezentate în “Dicționarul de filme românești” de Tudor Caranfil, filmul redă cu succes fascinația personajului principal pentru legendele despre Călifar, precum și ascensiunea și căderea lui în căutarea puterii și bogăției. În ansamblu, “Moara lui Călifar” este o dramă captivantă și o explorare a complexității umane.

Vă reamintesc că aceasta este o rescriere a informațiilor disponibile și nu am vizionat personal filmul. Recomand să căutați recenzii și păreri ale altor persoane care au văzut filmul pentru a obține o perspectivă mai detaliată și echilibrată despre “Moara lui Călifar” (1984).

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.