“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Mitocănia lui KLAUS IOHANNIS și disprețul arătat românilor

Preşedintele Klaus Iohannis se poartă ca şi cum el ar fi pierdut alegerile.

Prestaţia preşedintelui României la festivitatea de învestire a Guvernului ar fi trebuit să anunţe o pace politică, sfîrşitul unui război dur şi începutul unei perioade de construcţie. Nu a fost deloc aşa, din contră! Am văzut un preşedinte crispat şi am auzit un discurs plin de ţîfnă şi penibil, indiferent în faţa faptului că milioane de telespectatori aşteptau să vadă acest eveniment.

Klaus Iohannis s-a comportat la această învestire ca unul care a pierdut alegerile parlamentare, deşi, în realitate, nici măcar nu a participat direct la ele. Parcă a preluat sentimentul de frustrare din sufletul Alinei Gorghiu şi părea dispus să bată şi dumnealui la uşa copilului pentru a-l avertiza că vine Dragnea să-i ia covrigul.

iohannis machiat

Ce mă surprinde, însă, cu adevărat este dispreţul afişat faţă de posibila reacţie a populaţiei, ignorînd faptul că PSD şi ALDE au cîştigat aceste alegeri tocmai prin votul a milioane de oameni. Măcar din interesul de a-şi apăra propria imagine, Iohannis trebuia să se comporte altfel, să păstreze tonul solemn al festivităţii, să aibă un discurs îngăduitor, nu pentru că-i iubea pe viitorii miniştri, ci pentru că dumnealui însuşi a semnat Decretul de învestire. Cu alte cuvinte, acest Guvern, bun sau rău, cum se va dovedi, este şi al său!

I-am dat dreptate lui Iohannis cînd a refuzat-o pe Sevil Shhaideh, ca şi atunci cînd a anunţat desemnarea premierului după 24 de ore de la nominalizare, crezînd că are tot dreptul de a-şi exercita atribuţiile în ciuda oricăror ameninţări venite de la PSD. Eram, însă, sigur că la festivitatea de învestire îşi va arăta forţa dată de Constituţie printr-o atitudine demnă de un şef de stat. Nu este singurul om de pe pămînt care este nevoit să numească un guvern din partea adversarilor săi politici. Ba, din contră, a trecut chiar el, în 2009, prin acea penibilă respingere a sa de către Traian Băsescu şi acum parcă abia a aşteptat să-i facă şi el cuiva ceva asemănător!

Am citit cu atenţie, de mai multe ori, discursul lui Klaus Iohannis şi nici acum nu-mi vine să cred cît de nepriceput este în transmiterea mesajelor. Că sînt de vină consilierii sau că întreg discursul îi aparţine – nu are nici o importanţă, căci oamenii l-au văzut pe Preşedinte cum înghite în sec înaintea fiecărei propoziţii, ca pe unul care înjură pentru prima oară în viaţa lui şi îi este greu să rostească cuvinte pe care nu le-a exersat niciodată în conversaţiile cotidiene!

Nu este absolut deloc profitabilă o asemenea atitudine, căci şmecherul nu se bucură decît de aprecierea altor şmecheri, fiind, în acelaşi timp, dispreţuit de oamenii întregi la minte.

Iată ce a spus Klaus Iohannis, Preşedintele României, într-o manifestare oficială, chiar festivă, transmisă în direct de toate televiziunile de ştiri din ţară:

„Campania electorală nu este doar un circ mediatic”, „Sper ca, într-o zi, să-mi explicați cum veți face, în așa fel încât să vă încadrați într-un deficit bugetar de 3%, să creșteți salariile, să scădeți impozitul, TVA-ul și multe alte lucruri”.

Abia a trecut un an de cînd l-a uns premier pe Dacian Cioloş, pe care l-a însoţit prin toate ministerele la schimbul de şatafetă, punînd în fiecare locaţie să i se cînte Imnul Naţional ca pe un cîntec preferat, de petrecere! Întrebare: lui Cioloş i-a cerut „să-i spună într-o zi” cîţi bani va absorbi guvernul său de la UE?

Cum să vorbească tocmai dumnealui de „circul mediatic” din campanie, cînd favorita sa, Alina Gorghiu, a fost campioana circului, vedeta incontestabilă a ironiilor, într-un cuvînt: circăreasa campaniei? Chiar mă întreb: cum de nu a fost cooptată Alina Gorghiu în Guvernul Dragnea, căci ea a avut cel mai important rol în scorul obţinut de PSD în alegerile din 11 decembrie!

Să citim, însă, mai departe: „Aștept să păstrați clară, vizibilă și declarată, orientarea euro-atlantică a României”. Adică, i-a spus cineva lui Iohannis că PSD ar vrea să ducă ţara înspre Rusia? Nu ştie Preşedintele că România a intrat în NATO cînd Premier era Adrian Năstase de la PSD şi tot atunci s-au încheiat aproape toate capitolele aderării la UE? De unde vin astfel de inepţii care pot arunca România într-un joc periculos, creîndu-se impresia că ne-am schimbat orientarea politică? De la Sandra Pralong, trimisa lui George Soros, ştiindu-se că ONG-urile lui strigă peste tot în lume că americanul Donald Trump este omul ruşilor?

În plin scandal pe tema Justiţiei, cînd toată lumea se miră cum de mai este Laura Codruţa Kovesi în fruntea DNA, Klaus Iohannis, cel care a numit-o în funcţie, iată ce a găsit de cuvinţă să spună: „Eu aștept, și mulți așteaptă, nu toți, dar foarte mulți așteaptă, să faceți tot ce se poate, și se poate, să sprijiniți o justiție independentă în România. Asta înseamnă întărirea statului de drept”. Practic, preşedintele cere Guvernului să nu schimbe cumva vreo lege dintre cele care au permis ca, în casele SRI, şefa DNA să pună la cale condamnarea unor oameni şi acţionariatul trusturilor de presă! Chiar să nu fi auzit înregistrarea predecesorului său sau este de acord cu acele lucruri îngrozitoare despre care se vorbeşte acolo? Poate că era mai normal s-o fi chemat pe Kovesi la Palat şi să-i arate drumul către Mediaş!

În final, dorind să fie apoteotic, Iohannis s-a dezlănţuit într-o ironie de cea mai joasă speţă: „Îi salut și pe musafirii noștri de astăzi, Președintele Senatului, Președintele Camerei Deputaților, Președintele Curții Constituționale. Domnule preşedinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei!”

VEZI SI: Klaus Iohannis şi „religia curcubeului homosexual” contra românilor şi a României

În faţa sa, Iohannis i-a văzut pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Valer Dorneanu, nu, cum era normal, pe preşedintele Camerei Deputaţilor, al Senatului şi al Curţii Constituţionale a României! Adică pe cei doi „penali” pe care i-a suduit în ultimul an şi pe cel care, în CCR, a cîştigat prin vot postul rîvnit de Iohannis pentru Livia Stanciu, cea care i-a mai dat o şansă în procesul caselor sale din Sibiu! În locul unei propoziţii memorabile, pe care urmaşii s-o citească cu uimire, preşedintele României, Klaus Iohannis, a preferat să dea o palmă „musafirilor” săi!

N-am crezut vreodată că voi asista la un astfel de moment, cînd Liviu Dragnea, inginer mecanic auto, ţăran din Teleorman, va fi mai civilizat şi educat decît Klaus Iohannis, neamţul din Sibiu, profesorul ajuns Preşedintele ţării! – Articol de Ion Spanu – Ziarul Cotidianul

VEZI SI: Naveta săptămânală abuzivă a PRESEDINTELUI IOHANNIS rămâne nesancționată?! Pai cum vine asta?!

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.