MITING in Piaia Universitatii. „Dizolvare, apoi inchisoare!” Manifestantii vor sa mearga la Guvern. Se cere DEMISIA lui Ponta. Circulatia este BLOCATA

În Piaţa Universităţii din Bucureşti are loc un miting de protest faţă de modificările aduse Codului Penal de către parlamentarii USL. Daca la ora 4.00 erau doar 50 de persoane în dreptul fântânii de la Arhitectură, în doar 30 de minute numărul lor a ajuns la 250-300. În acest moment sunt peste 1000 de oameni.

UPDATE 18.05. După confruntări cu jandarmii, manifestanţii au încercat să plece în marş spre sediul Guvernului. Circulaţia în zonă este blocată.

UPDATE 17.55. Manifestanţii scandează „La Guvern, la Guvern” şi forţează cordonul de jandarmi. Forţele de ordine se opun ferm. Sunt oameni trântiţi pe jos. Se strigă „Demisia”. Bulevardul Regina Elisabeta este blocat pe sensul de mers spre Universitate.

UPDATE. În ciuda frigului de afară, participanţii la miting strigă aprins sloganuri antiguvernamentale şi împotriva întregii clase politice. Numărul protestatarilor nu depăşeşte 500. Unul dintre cele mai scandate sloganuri este „Dizolvare, apoi închisoare!”

UPDATE. Jandarmii de la faţa locului estimează că numărul participanţilor la miting a ajuns la 400.

UPDATE . Cuvântul „Rusine!” apare scris cu litere uriaşe pe un alt banner foarte vizibil.

UPDATE. Singurele persoane cunoscute prezente la miting sunt, deocamndată, Moise Guran şi Alina Mungiu Pipidi.

Alte sloganuri afişate de participanţii la miting sunt:, „Până vă treziţi, noi luptăm pentru voi”, „Parlament penal, fugi la tribunal”, „Pentru dizolvarea Parlamentului, se adaugă un popor mânios”, „Super imunitate, pentru superilegalitate!”, „Parlamentari rataţi, vă simţiţi calomniaţi”.

Participanţii la miting strigă: „Toate partidele aceeaşi mizerie!” şi „Jos Ponta, jos. Eşti un mincinos!”

Prima scandare a avut loc la 16.30 Peste tot poliţie, nicăieri justiţie.

„Uniţi salvăm toată România!”, este scandarea afişată de activiştii anti Proiectul Roşia Montană. O mână de protestatari s-au amestecat printre participanţii la miting şi strigă: „Jos Băsescu, Ponta şi Antonescu!”, „Trădarea în aur se măsoară!”

Două profesoare pensionare discutau între ele, sceptice: „Dacă nu se face o grevă generală, să paralizeze tot, degeaba ne adunăm noi aici. E frig şi lumea este comodă”.

Prezenţa jandarmilor este foarte discretă, nu există garduri metalice. Cu toate acestea pe un banner scrie: „Au înnebunit jandarmii şi tu vrei să fii cuminte”.

Mitingul a fost anunţat pe reţelele sociale.

„Dacă ei confiscă democrația, noi o luăm înapoi pentru că ‘democrație’ înseamnă demos (popor) + kratos (putere).

IEȘI ÎN STRADĂ!
Marți 10 decembrie 2013 va rămâne în istoria României ca ziua în care democrația pentru care s-a murit în decembrie 89 a fost subminată chiar de cei au rolul să o întrețină. Sigur, a picat legea minelor și cea a lobby-ului (care ar fi legalizat traficul de influență), dar noul cod penal favorizează infractorii parlamentari, la fel ca și legea amnistiei.

CUM VOR SĂ MODIFICE CODUL PENAL?
Modificările aduse legii aministiei și codului penal dau mână liberă la furat camarilei care ne parazitează și ne transmit un mesaj destul de simplu nouă, fraierilor plătitori de taxe: ‘cărați-vă sau suportați-ne șmenurile’.

Iată ce face guvernul în loc să conducă țara demn, așa cum au jurat:

  • au făcut din calomnie și insultă infracțiuni, dând timpul înapoi cu 8 ani când libertatea presei și cea de exprimare erau vădit îngrdăite. Acum ne pot da în judecată când le strigăm în față că-s hoți ordinari.
  • și-au arogat superimunitate, modificând legea astfel încât ei să nu poată fi anchetați de DNA pentru fapte de corupție (abuz în serviciu, conflictul de interese, primirea de foloase necuvenite, falsul și uzul de fals, trafic de influență) și nici să nu mai poată fi verificați de ANI pentru incompatibilitate.
  • ‘confictul de interese’ nu se mai aplică autoritarilor care ne conduc pentru că au umblat la definiția funcționarului public.
  • dacă devalizezi statul cu, să zicem, 100.000 eur (un mizilic, da?) primești doar o mențiune în cazier. Adică nu faci pușcărie”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Sursa: Evenimentul Zilei

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile