Miting pentru sustinerea lui Andrei Plesu in Bucuresti (FOTO)

 

013 (1)

 

Câtev
a sute de oameni s-au strâns duminică seara în Piața Universității din Bucureşti pentru a participa la un miting de susținere a scriitorului Andrei Pleșu, acesta fiind zilele trecute ţinta unui atac mediatic venit din partea postului de televiziune Antena 3. La acţiune au participat mai mulţi jurnalişti, precum Andreea Pora sau Robert Turcesc, oameni politici, Mihail Neamţu, liderul partidului Noua Republică şi de cultură, precum Gabriel Liiceanu, dar şi membrii societăţii civile. Au mai fost prezenţi foștii miniștri Daniel Funeriu, Cătălin Predoiu, sau artistul Grigore Leșe.

„Repere, nu lichele!”, a fost scandarea preferată a manifestanţilor, mulţi dintre aceştia aducând cu ei cărţi scrise de Andrei Pleşu. Alţi participanţi la acţiune au adus un tomberon din plastic pe care era scris mesajul “Da, Antena 3 e aici”

„La noi, execuțiile publice se fac împotriva celor mai importanți scriitori și gânditori din România. Aceștia sunt oamenii care sunt executați sistematic în public, în aplauzele unei opinii publice care are voluptatea perversă de a privi la aceste execuții. (…) Noi protestăm împotriva CNA, care ar trebui să-și facă treaba, așa cum atunci când ești atacat de borfași, de bandiți pe stradă, nu te răfuiești cu bandiții, te răfuiești cu poliția care nu te apară”, a declarat Gabriel Liiceanu.

Citiți și:  Dana Budeanu către Mihai Gâdea: "Fătălăule, nu ți-e ruşine să vii la emisiune vopsit la fel ca mine?"

Anterior acţiunii de duminică, preşedintele României şi-a arătat susţinerea faţă de fostul său consilier, dar a spus că nu va participa la miting. ”Sunt alături de Pleşu. Cu certitudine n-o să pot participa la acel miting organizat pentru susţinerea lui Pleşu şi împotriva salariaţilor de la Antena 3 pentru că s-ar politiza mitingul”, a spus Traian Băsescu.

În 10 martie, Andrei Pleşu a publicat pe site-ul adevarul.ro un editorial în care scria: „Prin ‘filtrul’ Antenei 3, viaţa noastră politică se vede ca un amestec de vodevil, farsă şi melodramă. Un carnaval de duzină. O chermeză scăpată de sub control”, aminteşte Digi24. De asemenea, scriitorul făcea referire la mai mulţi jurnalişti ai acestui post, între care Mihai Gâdea, descris drept „băiat nervoşel şi sentimental deopotrivă, pendulînd între scîncet umed şi furie răcnită” şi „obrăznicătură cu veleităţi inchizitoriale”.

Citiți și:  Mihai Gâdea, dezvăluiri incendiare! Cum a fost amenințat Patriarhul Daniel? A început execuția

O zi mai târziu, într-o emisiune a postului Antena 3, directorul acestuia, Mihai Gâdea, l-a acuzat pe Pleşu că ar fi fost „sluga” tuturor regimurilor de după 1989 din România. „Dacă aţi avea de ales între o obrăznicătură şi o slugă, ce aţi alege?”, şi-a întrebat Gâdea telespectatorii, în timp ce Mugur Ciuvică, invitat în emisiune şi menţionat şi el în editorialul lui Pleşu, a spus despre scriitor că „minte ca un porc”. Sursa: FrontPress.ro
10123456789

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile