MITICĂ DRAGOMIR A FOST REŢINUT. Procurorii îl acuză că a prejudiciat LPF cu 3 milioane de euro

mitica
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au început oficial urmărirea penală în dosarul în care anchetează modul în care în 2011 au fost vândute drepturile de televizarea ale meciurilor din Liga I de fotbal. Anchetatorii au stabilit că în acest caz există suspiciuni de de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani. Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir este audiat de procurori iar locuinţa sa a fost percheziţionată.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au anunţat că au început urmărirea penală în dosarul în care Mitică Dragomir este audiat şi locuinţa sa a fost percheziţionată. În esenţă, procurorii susţin că LPF a fost prejudiciată cu 3 milioane de euro din contractul pentru drepturile de transmisie a meciurilor de fostbal din Liga I. Pentru sezoanele 2011-2012, 2012-2013 şi 2013-2014, LPF a încasat peste 100 milioane euro. Procurorii spun că, din acest contract, o firmă a primit un comision de 3 milioane de euro nemeritat. Anchetatorii susţin că acest comision a fost acoperit de un ”circuit financiar fictiv”.

”Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 EURO, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare”.

Percheziţii la LPF şi la Mitică Dragomir

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, şi alte şase persoane au fost aduse, luni, la Poliţia Capitalei, pentru audieri în acest dosar.

Toţi cei şapte au fost ridicaţi şi aduşi la Poliţie în baza mandatelor emise în dosar.

Înainte de a-i ridica pe cei şapte, procurori ai PTB şi poliţişti din Poliţia Capitalei au făcut, luni dimineaţă, percheziţii la 11 adrese din Bucureşti şi Ilfov – locuinţe, sedii de firme şi sediul LPF.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost făcute percheziţii şi la locuinţa fostului preşedinte al LPF, suspectat că ar fi încasat un comision important în contextul vânzării drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I.

Contactat de MEDIAFAX, Dumitru Dragomir a confirmat că anchetatorii au percheziţionat şi casa lui, precizând că aceştia nu i-au spus ce căutau.

„Da, domne’, au fost dimineaţă, acum au plecat. Nu ştiu de unde erau, de la Poliţie, şi nici nu mi-au spus ce căutau”, a afirmat Dragomir.

Întrebat dacă i s-a solicitat vreun document pe care îl avea la domiciliu, Dragomir a răspuns: „Mi-au cerut o gagică de 18 ani, dar n-am avut de unde să le dau”.

Acţiunile anchetatorilor au fost făcute cu sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al ANAF – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Alt dosar privind drepturile de telvizare

În 2011 DNA a început veririfcările într-un alt dosar care privea acelaşi contract de televizare a meciurilor de fotbal. În contextul dosarului de şantaj al lui Dan Voiculescu, procurorii  anticorupţie au demarat verificări asupra modului în care a fost încheiat contractul dintre RCS-RDS şi firma lui Dumitru Dragomir, BODU SRL, prin care şeful Ligii Profesioniste de Fotbal a primit 3,5 milioane de euro.

Restaurantul Crystal Palace Ballrooms, deţinut de Mitică Dragomir prin firma Bodu SRL, a primit aceşti bani, în schimb firma obligându-se să difuzeze emisiuni ale RCS-RDS în incintă.

Mitică trimis în judecată alături de ”naşul” Sandu

Mitică Dragomir şi Mircea Sandu fost predinte al FRF au fost trimişi în judecată pentru dezafilierea Universităţii Craiova.În rechizitoriul dosarului procurorii DNA spun că Dragomir şi Sandu au eliminat echipa din Craiova încâlcând legea şi abuzând de funcţiile de conducere pe care le deţin. În dosar se menţionează că patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu cere daune de 53 de milioane euro.

Potrivit DNA, care a transmis rechizitoriul în baza unei cereri pe legea 544/20001, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir sunt acuzaţi de abuz în serviciu, dar şi de infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.