MITA ELECTORALA: Controale gratuite la ochi in sediile PSD ce se afla in campanie

mizeria

Conducerea firmei Lent Optik a luat decizia ca din primele zile ale campaniei electorale pentru europarlamentare sa ofere consultatii oftalmologice „gratuite” la sediile PSD Gorj si PSD Sibiu, cu alte cuvinte in zona de influenta ale premierului comunist Victor Ponta si ale sotiei sale, Daciana Sarbu.

Pe afisele raspandita cu multa nesimtire in ultimile zile in Sibiu scrie ca aceasta actiune, care are loc chiar in debutul campaniei electorale, „este organizata de PSD Sibiu impreuna cu Daciana Sarbu, canditata la Parlamentul European„.

Voi ce parere aveti? Se poate incadra aceasta initiativa in categoria mitei electorale mascate sau este vorba despre un „simplu act de caritate” ?mita-electorala

O agentie de presa a incercat sa afle raspunsul la aceasta intrebare discutand cu cei direct implicati in procesul electoral, dar si cu reprezentantii firmei Lent Optik.

Marian Muhulet, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central si vicepresedintele Autoritatii Electorale Permanente, ne-a explicat ca problema „este de competenta organelor de politie, daca sunt sesizate”, el neputand sa ne ofere un punct de vedere.

„Daca vreti sa sesizati o incalcare a legii electorale, trebuie sa va adresati organelor in drept, organele de urmarire penala – politie, procuratura. Daca vreti doar o interpretare a legii, adica daca situatia se incadreaza in categoria mitei electorale sau nu, va puteti adresa unui Birou electoral judetean sau chiar Biroului Electoral Central.

Dar va pot spune ca BEC a fost deja apelat cu o intrebare, daca se simte nevoia definirii (cum s-a mai facut candva) a ceea ce anume intra in categoria mitei electorale, si BEC a dat un raspuns in sensul ca nu va oferi o astfel de definitie, ci lasa la latitudinea organelor care vor fi sesizate sa decida daca e vorba sau nu despre mita electorala”, ne-a declarat acesta.

PSD Sibiu: Nu se incalca legea absolut deloc

Un raspuns foarte ferm ne-a dat Cornel Langa, secretar executiv al PSD Sibiu, care a afirmat ca nu se incalca legea „absolut deloc”.

„Nu se incalca in niciun fel de legea electorala. Noi nu luam date de la oameni, nu le dam fluturasi, treaba asta este o actiune caritabila. Este a treia sau a patra actiune care se face la nivelul judetului Sibiu”, a declarat Cornel Langa, contactat telefonic de Ziare.com.

Intrebat de ce apare pe afis numele Dacianei Sarbu si precizarea ca este candidat la Parlamentul European, acesta ne-a raspuns: „Dansa a aranjat la nivel de Bucuresti cu firma respectiva, care face consultatii gratuite si vinde ochelari contra cost”.

De asemenea, intrebat de ce a organizat PSD aceasta actiune caritabila chiar in sediul partidului, nu in alta parte, acesta a explicat: „Asta e sediul pe care l-am gasit”.

Ce spune Opozitia

Contactati de Ziare.com, cei doi lideri ai filialelor judetene ale PDL si PNL au evitat sa spuna daca sunt de parere ca asistam la o mita electorala mascata.

Presedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a spus ca ne ofera un punct de vedere pe e-mail, dar acest lucru nu s-a intamplat.

La randul sau, presedintele PDL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, ne-a trimis urmatorul comentariu: „PDL nu a organizat astfel de actiuni in Sibiu. Acesta este singurul gen de actiune pe care doamna Sarbu poate sa-l faca pentru Sibiu. In tot mandatul de europarlamentar, doamna Sarbu nu a facut nimic altceva pentru sibieni. Sunt curioasa daca realizeaza ea insasi aceste consultatii, pentru ca i-ar prinde bine sa se uite in ochii sibienilor, sa le spuna ce a facut pentru ei si ce va face”.

Lent Optik: Ofera doamna Daciana Sarbu ceva gratuit?

Cosmin Istudora, managerul firmei Lent Optik, ne-a explicat ca nu tine cu niciun partid, iar astfel de campanii au fost organizate si la sediile PDL, nu doar ale PSD, de ani de zile. In cazul de fata, firma sa a contactat PSD, nu invers.

„Noi i-am contactat pe dansii, i-am intrebat daca ni se poate pune un spatiu la dispozitie. Nu facem acum ca e campanie, facem de foarte mult timp actiunea asta. In toata tara am facut-o, dupa cum stiti si dvs. Nu tinem cu niciun partid, am facut si la PSD, si la PDL, de fiecare data cand ni s-a pus spatiul la dispozitie. E o activitate comerciala”, ne-a declarat managerul Lent Optik.

Din aceasta „activitate comerciala”, in afara de cetatenii care beneficiaza astfel de gratuitati, castiga si firma Lent Optik.

„Consultatiile sunt gratuite si la alte cabinete in oras, de aceea le dam gratuit consultatia ca sa dea comanda de ochelari la noi, in cadrul firmei„, a confirmat el, precizand ca nu se fac reduceri.

Intrebat ce castiga partidul care isi pune la dispozitie sediul pentru asemenea campanii, acesta ne-a raspuns: „Nu stiu sa va spun, nu le am cu politica”.

Managerul Lent Optik a respins categoric ideea ca Daciana Sarbu ar avea ceva de castigat de pe urma faptului ca numele sau apare pe afis.

„Dar ce, ofera doamna Daciana Sarbu ceva gratuit?”, ne-a intrebat Cosmin Istudora, sustinand ca numele candidatei la alegerile europarlamentare apare pe afis doar pentru ca actiunea are loc „in sediul dumneaei”, aceasta fiind singura explicatie.

Consultatiile gratuite la sediul PSD Sibiu au inceput vineri dimineata, dupa cum ne-a confirmat reprezentantul firmei Lent Optik al carui numar de telefon apare pe afisul distribuit de PSD Sibiu, dar s-au incheiat, in mod surprinzator, vineri la amiaza, dupa cum ne-a anuntat Cosmin Istudora, care a sunat la redactie.

Suspendam campania pana dupa 26 mai, ca sa nu se interpreteze ca o facem in campanie electorala”, ne-a explicat el, fara sa precizeze daca o decizie similara va fi luata si la Targu Jiu, unde pensionarii s-au bucurat vineri de facilitatile puse la dispozitie de PSD Gorj, dupa cum relateaza jurnalistii.

Articol de Marius T. – Nationalisti.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Un cometariu

  1. Pai, cam PUTE a mita electorala, bine-neles! Daca nu ar fi fost asa, nu era mentionat sediul (PSD) si nu era mentionat numele Dacianei (tot PSD), nu?!
    Sunt lucruri evidente! Nici nu mai trebuie sa intrebi ca sa ti se confirme ca este asa…
    Sa fim intelesi: li s-au acordat control gratuit, ca sa vada bine cine i-a ajutat sa 'vada' mai bine (adica PSD-ul), urmand ca-ntr-un gest reflex (la alegeri), sa aleaga tot PSD-ul, altfel crescandu-le tensiunea arteriala ca unor nerescunoscatori 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *