Misterul unui simbol nazist aparut in Germania

Nazismul aprinde inca imaginatia oamenilor din intreaga lume. In Germania, svastica, simbolul nazistilor a aparut intr-un loc cu totul neasteptat, fara a se sti cu exactitate originea lui.

Cu peste 20 de ani in urma, un barbat din estul Germaniei a descoperit o svastica desenata chiar cu ajutorul copacilor dintr-o padure. Coincidenta sau nu, mai multi arbori erau colorati astfel incat sa reprezinte simbolul nazist atunci cand peisajul era privit de sus, scrie ABC News. Totul se datora frunzelor care ingalbeneau toamna.

De atunci, in Germania au mai fost descoperite asemenea svastici, ele fiind reprezentate tot cu ajutorul copacilor. Gunter Reschke a fost primul care a observat aceasta formatiune din padure, in anul 2002. Un angajat al acestuia, Okoland Dederow, fusese pus sa fotografieze anumite zone pentru a putea observa liniile de irigatii, in anul 1992.

Hakenkreuz / Asterode

Hakenkreuz / Asterode

Intr-o padure, el a gasit o svastica desenata cu ajutorul copacilor. Anumiti arbori fusesera plantati in mijlocul pinilor din acea padure deoarece frunzele lor isi schimbau mai repede culoarea toamna, desenand astfel o svastica. Marimea acestui simbol nazist in padure era de 60 pe 60 de metri. Aceasta formatiune in forma de svastica l-a luat prin surprindere si pe padurarul din Kutzerower Heath, care a constatat ca acei copaci fusesera demult plantati acolo.

Citiți și:  ULTIMA ORA din Germania. Informații despre opozantul lui Putin, Alexei Navalnîi: Este sub PROTECTIA POLITIEI în spitalul unde este internat

Mai mult decat atat, aceasta svastica a existat si cand Germania a fost sub ocupatia ruseasca, sub regim comunist, in est, si a trecut chiar de caderea Zidului Berlinului. Perioada scurta de timp in care ea a fost vizibila in fiecare an ajutat-o sa ramana acolo.

In plus, svastica putea fi vazuta doar de la o anumita altitudine. In legatura cu originea ei exista numeroase legende. Un fermier din zona a spus ca el ar fi plantat acei pomi cand era copil, un padurar fiind cel care l-ar fi platit sa faca acest lucru. Alte informatii arata ca svastica exista acolo ca un semn de loialitate fata de un satean din regiune, care a fost dus in lagarul de concentrare din Sachsenhausen de catre nazisti pentru ca a ascultat in secret postul de radio BBC.

Citiți și:  ULTIMA ORA din Germania. Informații despre opozantul lui Putin, Alexei Navalnîi: Este sub PROTECTIA POLITIEI în spitalul unde este internat

4

O alta legenda sustine ca un lider nazist local ar fi ordonat plantarea copacilor cu ocazia zilei de nastere a lui Hitler. Oamenii au incercat sa distruga acest simbol ilegal de-a lungul anilor si au reusit in anul 2000, atunci cand autoritatile germane au ordonat taierea acestor copaci care reprezentau un pericol pentru locuitori, caci locul putea deveni unul al intalnirii unor grupuri de neonazisti. De Dumitru Constantinescu – Ziare.com

Baumfâ°llarbeiten am Hakenkreuz von Zernikow

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile