MISCARI MASIVE de trupe ruse și armament spre granița cu Ucraina

Rusia își mobilizează trupe de pe tot cuprinsul țării către granița cu Ucraina.

Anul trecut, Kremlinul a mutat peste 100.000 de soldați din districtele militare de sud, vest, nord și centru către Ucraina. Aceștia sunt mobilizați în tabere uriașe de-a lungul graniței ruso-ucrainene și în Crimeea ocupată.

În această săptămână, experții militari au privit uimiți Rusia cum, într-un tur de forță logistic, și-a mutat armata din districtul militar de est pentru a se desfășura la granița de vest, la granița cu Ucraina. Trenurile parcurg 7.000 de kilometri, pe legendara rută feroviară transsiberiană, în direcția Ucrainei și țărilor NATO.

„Calea ferată transsiberiană este un canal important pentru mișcările militare din Rusia. Unui tren militar îi trebuie șase până la șapte zile pentru a ajunge din Orientul Îndepărtat al Pacificului până în vestul Rusiei. Însă, pentru trenurile din Siberia durata e de doar două-trei zile”, a declarat expertul irlandez în apărare Andy Scollick pentru BILD.

Citiți și:  Se pune PUNCT jocului. Condiții RADICALE impuse de Rusia pentru SUA și NATO

Amploarea acestei mișcări de trupe uimește chiar și specialiștii. Expertul militar finlandez Petri Mäkelä afirmă: „Numai pe 11 ianuarie, douăsprezece trenuri militare de marfă au înaintat spre vest prin Krasnoyarsk. Dacă este adevărat, este o mișcare masivă.”

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *