Semnal de alarmă la nivel mondial! Mişcări de trupe în Ucraina. Acuzaţii foarte grave la adresa Rusiei

Semnal de alarmă la nivel mondial! Toate semnele spun că un nou război ar putea începe dintr-un moment în altul. Potrivit presei internaționale, Rusia a trimis mercenari în regiunile separatiste din estul Ucrainei. Informația a fost deja confirmată de trei surse.

Rusia trimite o undă de șoc în Europa la final de an! Agenția Reuters scrie că în ultimele săptămâni, mai mulți mercenari ruși au fost desfășurați în teritoriile ucrainene controlate de separatiști pro-ruși. Potrivit sursei citate, această mișcare face parte dintr-o încercare de a întări apărarea în fața forțelor ucrainene într-un eventual conflict.

Informația primită de Reuters vine din patru surse, iar trei dintre ele susțin că au primit oferte din parte unor recrutori de mercenari să meargă în Donbass. Pe de altă parte, recrutorii au refuzat să dezvăluie pe cine reprezintă. Mai exact, toate cele patru surse au cerut să nu le fie dezvăluită identitatea pentru a nu se pune în pericol, a transmis Reuters.

Totuși, dintre cele trei care au primit oferte, două spun că au acceptat-o. Pe de altă parte, cea de a treia sursă spune că a refuzat oferta de a merge în Ucraina. „Adună pe oricine are experiență de război”, a declarat una dintre sursele care a acceptat desfășurarea în Ucraina.

Totodată, acesta a mai adăugat că a mai luptat și în Ucraina și în Siria pentru contractanți de securitate ruși, ai căror operațiuni sunt aliniate cu interesele strategice rusești. Același luptător spune că în schimb se va alătura altor mercenari de pe partea rusească a graniței cu regiunea Luhansk, aflată sub controlul separatiștilor.

Rusia neagă orice fel de acuzație
De cealaltă parte însă, Kremlinul nu recunoaște nimic din spusele celor trei surse. Rusia neagă astfel de asocieri și susține că nu are nimic de-a face cu contractanți ruși privați, pe care îi descrie drept „voluntari care nu au vreo legătură cu statul rus”. Totodată, aceași sursă spune că este prima oară când primește o astfel de acuzație.

„Este prima oară când auzim așa ceva și nu știm cât de sigure sunt aceste informații”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Amintim faptul că tensiunile dintre Ucraina și Rusia se amplifică, iar în ultimele săptămâni, mii de trupe rusești au fost mutate în zone din apropierea graniței cu Ucraina. Totodată, Rusia și a cerut garanții de securitate din partea Occidentului, menite, susțin rușii, să prevină folosirea Ucrainei și altor țări de la granițele sale pentru a lansa un atac împotriva teritoriului său.

De cealaltă parte, Occidentul și Ucraina au acuzat Rusia că plănuiește o nouă invazie a Ucrainei și că urmează să atace luna viitoare.

Au invadat mercenarii Ucraina?
Alexander Ivanov, șeful Comunității Ofițerilor pentru Securitate Internațională, un ONG care reprezintă contractanții ruși în Republica Centrafricană a oferit o serie de declarații în acest context. La fel ca și Kremlinul el neagă vehement acest lucru și spune că nu are „nici măcar o confirmare” a faptului că vreun mercenar rus a fost trimis în Ucraina.

Pe de altă parte, trei dintre surse au spus că nu știu să existe planuri pentru un nou atac al Rusiei asupra Ucrainei sau de pregătiri pentru un astfel de atac.

De asemenea, un contractant care a participat la alte operațiuni ruse din străinătate și care a ajuns deja în estul Ucrainei și face parte din una dintre cele trei surse a declarat că trimiterea de mercenari are scopuri defensive, iar la rândul său, un alt mercenar a confirmat afirmația.

O altă sursă în schimb a menționat pentru Reuters că nu a fost direct implicată în desfășurarea de trupe, dar că a discutat cu oameni de la fața locului care treceau prin antrenament special. El spune că scopul desfășurării de mercenari este reprezentat de „activități de sabotaj” pentru a submina stabilitatea Ucrainei.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *