Mişcarea politică a momentului. Iohannis, MUTARE de ultimă oră

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat mişcarea politică a momentului, cu câteva zile înainte de alegerile locale.

Bogdan Chirieac a comentat, într-o intervenţie la România TV, informaţia potrivit căreia Nicuşor Dan şi Ludovic Orban ar fi fost chemaţi la discuţii, joi dimineaţa, la Palatul Cotroceni, de către preşedintele Klaus Iohannis:

„Este simplu: în situaţia în care Nicuşor Dan ar câştiga Primăria Capitalei duminică – nu e deloc sigur în acest moment – PNL doreşte să-şi asume singur victoria. Nicuşor Dan este susţinut şi de PNL şi de USR-PLUS, Nicuşor Dan nu se lipeşte pe PNL, el ar fi candidatul USR-PLUS care ar câştiga Primăria Generală a Capitalei – de altfel ştiţi bine că el e fondatorul USR, a fost la USB, a luat locul doi acum patru ani, după doamna Firea, la o distanţă destul de mare – deci nu se lipeşte pe PNL. Preşedintele, care e mega-PNL, şi premierul, care e preşedintele în funcţie al PNL, au dorit să şi-l adjudece pe Nicuşor Dan pentru orice situaţie. Dacă cumva Nicuşor Dan câştigă, el va ieşi alături de premierul Orban, de preşedintele Iohannis, deci va fi colorat în galben.”

Citiți și:  Intram din nou in stare de urgenta? Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Întrebat ce se va întâmpla dacă Nicuşor Dan pierde, Bogdan Chirieac a spus: „Să ştiţi că o victorie are mulţi părinţi, o înfrângere te lasă orfan. Dacă Nicuşor Dan va fi înfrânt, va fi înfrângerea USR-ului, nu a PNL-ului. E, dacă vreţi, o mişcare de campanie foarte simplă, dar utilă din acest punct de vedere”.

Dcnews.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

413 vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile