Mîrlanii pămîntului bat toba

De cînd se aşază ca un căţel răzgîiat în preajma lui Klaus Iohannis, Rareş Bogdan pare să contamineze. Lui, penibil om politic român, îi apartin frazele de mai jos:

„Prima dată când sunt nevoit să o fac pur și simplu PROASTA pământului. Nu am văzut asa ceva în viața mea! Ruşine maximă pentru PSD și pesedişti că au ajuns să fie conduşi de o astfel de creatură“.

Ce fel de educaţie, de instrucţie şi de caracter poate avea un asemenea om? De ce nu-l fugăreşte nimeni de la microfoane? Și ce stofă poate avea cel care se însoţeşte cu o asemenea caricatură? Cunoscut drept bişniţar de presă mai mult decît jurnalist, Rareş Bogdan a funcţionat la Realitatea TV pe post de agitator şi agent de influenţă pentru aripa binomului de pe scena publică. Ce consecinţă a avut trecerea sa în politică? Mass-media a scăpat de un impostor în vreme ce politica românească s-a pricopsit cu un ins care nu contaminează numai cu exprimări grosolane, ameninţătoare, nedemne.

Exercită Rareş Bogdan o influenţă asupra liberalilor? Stilul său zăltat pare a-l încuraja şi pe Ludovic Orban.

Sunt obligat să mă întreb dacă nu cumva răbufnirile caricaturii liberale îl influenţează şi pe preşedintele României? Greu de crezut! Ca primar, Klaus Iohannis s-a purtat ca un căprar încruntat. Ca preşedinte, la fel. Nu-mi vine să cred că omul de care în urmă cu cinci ani ne legam atîtea speranţe poate derapa înstr-un asemenea hal încît să scrie:

“Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!”

Să fi stat el cu Rareş Bogdan şi cu Ludovic Orban şi să fi zis „proasta aia” şi de la o asemenea discuţie să fi pornit toată campania pe Facebook? Oricît de fudul şi de rar vorbeşte liber, fără să citească, Klaus Iohannis n-a probat niciodată într-o frază că ar fi peste gîndirea sau peste gramatica Vioricăi Dăncilă. Și Rareş Bogdan, în clipele sale de exalatre şi în isteriile sale politice, nu este nici mai corect şi nici mai şchiop decît emotivităţile lingvistice ale doamnei Dăncilă. Și dacă ar fi aşa, ieşirile sale în decor nu sunt de tolerat şi nu au nici o justificare. Îl descalifică şi pe el şi pe Klaus Iohannis, şi ca oameni şi ca politicieni.
Încă un lucru. Judecăţile lui Klaus Iohannis puse de el, sau în numele său, pe Facebook emană un spirit totalitar cu accente de o factură cumplită.

Cum să afirme un om care a dormit în funcţie o mare parte din mandatul său că adversara sa „a guvernat împotriva românilor”, că „a călcat în picioare statul de drept”? Poate că trei milioane de români stîrniţi de violenţa preşedintelui cred asta şi de-aia l-au votat. Dar două milioane sunt de altă părere. Iar ce gîndesc celelalte 14 milioane de români care nu s-au exprimat prin vot nu ştim. Poate că îl acuză pe Klaus Iohannis de dispreţ, de aroganţă, de fascism, de lene, de incompetenţă, de gîndire retardă sau de… Dumnezeu ştie ce. Poate că unii îl cred geniu neînţeles, sau… cine ştie ce. Dar nici un premier sau fost premier şi nici preşedinte nu are dreptul să vorbească în numele unor asemenea fantezii pentru că asemenea afirmaţii n-ar fi decît preludiul unui asalt asupra Palatului Cotroceni. Sau chiar începutul unui război civil.

Regretabil acest mod de a acuza şi de a condamna din partea unui ins care a pus mîna (şi foloseşte la greu) pe multe pârghii de putere în România şi este pe cale să le înşface pe toate.
Mă tem că mîrlăniile de impostor ale lui Rareş Bogdan, cel care a prins glas în ultimul an, sună atît de vulgar şi de grosolan pentru că în întîlnirile de la Cotroceni cam acesta este limbajul şi tonul. Dacă este aşa, atunci vreau să spun că nu caricatura de Batistuţă produce influenţe nefaste.
Dimpotrivă, el exprimă stilul şi calitatea gîndirii locatarului din Palatul Cotrocenilor!

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *