“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

MIRCICA Basescu ELIBERAT din PENITENCIAR. El se JURA ca nu mai fura

mircea

Tribunalul Constanta a respins, luni, recursul formulat de procurori fata de decizia Judecatoriei Medgidia de eliberare conditionata a lui Mircea Basescu. Acesta a fost eliberat dupa-amiaza din penitenciarul Poarta Alba unde a fost incarcerat.

Mircea Basescu a declarat ca i-a fost dor de copii.

Pe data de 4 septembrie, magistratii Tribunalului Constanta au amanat pentru o saptamana pronuntarea fata de recursul formulat de DNA, care s-a opus deciziei de eliberare conditionata.

Mircea Basescu a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie — Sectia de combatere a coruptiei, in iulie 2014, si condamnat definitiv, in iunie 2016, la patru ani de inchisoare cu executare.

Pe 19 iulie a.c., Judecatoria Medgidia a admis cererea fratelui fostului presedinte Traian Basescu, Mircea Basescu, de eliberare conditionata, sentinta ce a fost contestata de procurorii anticoruptie la Tribunalul Constanta. Cererea judecata pe 19 iulie a fost a treia solicitare de eliberare conditionata depusa de Mircea Basescu, in cazurile anterioare deciziile similare ale judecatorilor de la Medgidia fiind atacate de procurorii DNA, care au avut castig de cauza in instanta superioara.

VEZI SI: Hrana unui PUSCARIAS ajunge la 32 de lei pe zi, cea pentru un bolnav internat în spital nu depăşeşte 15 lei, în timp ce hrana pentru un copil de creşă ajunge la 12 lei.

Mircea Basescu a executat un an din cei patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta in favoarea interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

In iunie 2016, judecatorii Curtii de Apel Constanta l-au condamnat pe Mircea Basescu la 4 ani de inchisoare cu executare, intr-o cauza in care sunt implicati membri ai familiei lui Bercea Mondial.

Magistratii au dispus ca si Marian Capatana sa isi execute condamnarea, in acelasi dosar, de 3 ani de detentie pentru complicitate la trafic de influenta.

Judecatorii Curtii de Apel Constanta au mai dispus confiscarea de la Marian Capatana a sumei de 265.000 de euro, in echivalentul in lei la cursul BNR de la data efectuarii platii, si ridicarea sechestrului asigurator instituit in 2014 asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Mircea Basescu, prin ordonanta Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie — Directia Nationala Anticoruptie — Sectia de Combatere a Coruptiei.

Totodata, conform Curtii de Apel, instanta a inlaturat „din cuprinsul sentintei penale apelate dispozitiile privind confiscarea speciala a sumei de 265.000 euro, in echivalentul in lei la cursul BNR de la data efectuarii platii, de la inculpatul Basescu Mircea”. (sursa)

VEZI SI: Traian Băsescu: Vă rog din suflet nu mai cumpăraţi combustibil de la Mol. În benzinării se distribuie hărţi ale Ţinutului Secuiesc.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.