MINOR ÎNCONJURAT de ŢIGANI: A primit un PUMN în FAŢĂ şi a rămas fără telefon

A fost filat încă din autobuz, iar în Tomis Nord a fost înconjurat de circa 5 – 6 tigani, mulți dintre ei minori, care l-au îmbrâncit, după care unul dintre ei l-au lovit cu pumnul în față și i-au furat telefonul. Agresorul a fost trimis în judecată și a primit acum măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Constanţa.

Selvis Sali a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanța pe 19.09.2018. Pe 1 noiembrie, judecătorii au decis: ”Aplică inculpatului S.S.(…), măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Constanţa, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată”, potrivit minutei judecătorești.

Este vorba despre o faptă mai veche. A filat un minor, în vârstă de 15 ani, în autobuzul 100. Victima vorbea la telefon, un Samsung S3 mini. Când a coborât, la Rompetrolul de pe Alexandru Lăpușneanu (minorul a urcat la City Park Mall și a mers spre Mamaia) Selvis a coborât și el, însoțit fiind de circa 5 băieți. Minorul și-a dat seama că e ceva în neregulă și a traversat în grabă, ceilalți ținându-se după el.

Citiți și:  Și-a presimțit moartea Emi Pian? Mesajul transmis apropiaților înaintea tragediei

L-au oprit și l-au dus într-un loc mai ferit, acolo unde Selvis i-a spus să-i dea telefonul pentru a apela pe cineva. Între timp, tinerii făcuseră cerc în jurul lui. Când a refuzat să dea telefonul, a primit un pumn în față. S-a speriat, a scos telefonul și le-a arătat că nu are credit, după care unul dintre agresori i-a cerut să-i transfere un euro, ceea ce a și făcut, după care i-a smuls telefonul din mână și a fugit.

Oamenii legii au și declanșat cercetările și l-au identificat pe Selvis Sali și au recuperat și telefonul, pe care individul îl vânduse cu 200 de lei. Menționăm că inculpatul, la data comiterii faptei avea 15 ani și a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice, acesta fiind diagnosticat cu Tulburări de comportament de adolescență în context de grup.

Citiți și:  Se repetă istoria la Hădăreni! Bătaie cu furci în plină stradă, după un conflict interetnic între mai multe persoane

Intelect în limite normale. Atât în prezent, cât și la data săvârșirii faptei și în raport cu aceasta, discernământul este/a fost păstrat. În fața instanței el și-a recunoscut vina, în sensul că l-a lovit pe minor și i-a furat telefonul. Decizia primei instanțe nu este definitivă. Autor: Liliana CHIRU

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile