Ministrul Violeta Alexandru, afirmații HALUCINANTE despre cresterea alocatiilor

Afirmații halucinante făcute de ministrul Muncii, la TVR, pe subiectul dublării alocațiilor pentru copii. Violeta Alexandru susține că decizia de majorare a fost luată în linie cu litera şi spiritul hotărârii Curţii Constituţionale a României! Cu alte cuvinte, alții n-au dorit ca alocațiile să se dubleze, nicidecum Guvernul Orban.

Întrebată ce se va întâmpla dacă CCR nu va da dreptate Executivului, iar Guvernul va fi nevoit să dubleze alocaţiile, Violeta Alexandru a răspuns: „Aşteptarea mea este să nu se întâmple acest lucru. Cu toate acestea, bineînţeles că respectăm orice decizie a Curţii şi vom vedea la momentul respectiv care este abordarea, dar în niciun caz nu veţi auzi de la un reprezentant al PNL că nu respectă legea sau că încearcă să se eschiveze. Şi decizia pe care am luat-o în ordonanţă este tot în spiritul hotărârii Curţii, dar este făcută raţional în funcţie de posibilităţile pe care le are bugetul în acest moment”.

În prealabil, Violeta Alexandru spusese că „noi, decizia (n.r. – de majorare a alocaţiilor) am luat-o în linie cu litera şi spiritul hotărârii Curţii Constituţionale, din moment ce ne-am preocupat să urmărim conţinutul Curţii”.

Ministrul Muncii a precizat în intervenția de la TVR că toate creşterile alocaţiilor „vor ajunge la dublare”, dar asta se va întâmpla „într-un calendar de timp”. „Am crescut alocaţiile şi vor ajunge la dublare, în etape, într-un calendar de timp, care presupune o mărire anul acesta, a doua creştere va fi la începutul anului, iar a treia la jumătatea anului viitor şi încă două, peste doi ani. Prin urmare creştem alocaţiile, dar într-o etapizare care din nou ţine cont de posibilităţile pe care bugetul le are”, a încercat să explice Violeta Alexandru cum Guvernul Orban driblează o lege votată de Parlament și promulgată de președintele statului.

Precum George Copos pe vremea când era patronul Rapidului, Violeta Alexandru a încercat să arate că bugetul nu înseamnă „bani care vin din eter”: „Trebuie să fim conştienţi toţi că, din buget, şi bugetul acesta nu înseamnă nişte bani care vin din eter, sunt banii celor muncesc şi plătesc taxe şi impozite în ţară… Dacă economia nu îşi revine şi oamenii nu muncesc, nu sunt sume la buget cu care să se poată face plăţi pentru serviciile de sănătate, pentru educaţie, pentru alocaţii, pentru pensii”.

Culmea e că Violeta Alexandru se laudă cu majorarea alocațiilor ca și cum ar fi fost decizia liberalilor, nicidecum o lege trecută prin Parlament la inițiativa, presiunea și mai ales votul Opoziției. Ministrul Muncii încearcă să ne inoculeze ideea unui favoritism pe care PNL îl face românilor prin majorarea alocațiilor: „(…) repet, ţara fiind puternic afectată de pandemie, totuşi am înţeles nevoile oamenilor şi le-am găsit justificate şi nu ne-am eschivat de la o mărire. Nu a mai făcut-o nicio ţară europeană în această perioadă delicată care ne-a afectat pe toţi! Am înţeles aceasta creştere, dar ea trebuie făcută responsabil”.

Sursa: gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *