“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Ministrul ucrainean de Interne, semnal de ALARMA: ‘Trebuie să ne pregătim pentru toate scenariile referitoare la centrala nucleară din Zaporojie’

Breaking News Alert

Ucraina trebuie să se pregătească pentru “toate scenariile” referitoare la centrala nucleară din Zaporojie, ocupată de trupele ruse şi vizată de bombardamente repetate, a avertizat miercuri ministrul ucrainean de Interne Denis Monastârski, citat de AFP.

Moscova şi Kievul se acuză reciproc de aceste bombardamente, care au ţintit cea mai mare centrală nucleară din Europa, aflată sub controlul armatei ruse din martie, provocând îngrijorări cu privire la posibilitatea unei catastrofe majore în Europa.

“Nimeni nu putea să prevadă că trupele ruse vor trage asupra unor reactoare nucleare cu tancuri. Aşa ceva nu se mai văzuse”, a denunţat Monastârski în cursul unei vizite în oraşul Zaporojie, centrul administrativ al regiunii cu acelaşi nume din sudul ţării, situat la circa 50 km de această instalaţie, potrivit Agerpres.ro.

După ce a asistat la exerciţii de prim ajutor în caz de accident nuclear, el a declarat: “Trebuie să ne pregătim pentru toate scenariile posibile”, acuzând Rusia că este un “stat terorist”. “Atât timp cât Rusia controlează centrala nucleară din Zaporojie, există riscuri mari”, a adăugat Monastârski.

Zeci de salvatori ucraineni au participat la acest exerciţiu sub o temperatură toridă, au constatat jurnalişti de la AFP miercuri. Echipe dotate cu măşti împotriva gazelor şi îmbrăcăminte de protecţie cu dozimetre s-au antrenat în evacuarea răniţilor şi curăţarea vehiculelor contaminate.

Şeful operatorului nuclear ucrainean Energoatom, Petro Kotin, a estimat că circa “500 de soldaţi ruşi, precum şi 50 de vehicule militare, între care blindate şi tancuri se află la centrală”.

“Cel mai rău este că în aceste două sau trei săptămâni ei au plasat aceste vehicule în sala maşinilor unităţilor 1 şi 2”, unde se produce electricitatea, a afirmat Kotin, fost director al centralei.

Ucraina acuză de săptămâni în şir Moscova că stochează arme grele în centrala din Zaporojie şi că o utilizează ca bază de lansare a loviturilor asupra poziţiilor ucrainene. Ea asigură şi că forţele ruse trag asupra centralei pe care o ocupă cu scopul de a acuza Kievul de aceste bombardamente.

Rusia afirmă la rândul său că Kievul a vizat în mai multe rânduri, inclusiv cu ajutorul dronelor, centrala nucleară, provocând incendii.

Deocamdată este imposibil ca aceste informaţii să fie verificate în mod independent, notează AFP.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.